www.car.cz
 

Start 33. SEAT Rallye Český Krumlov za dveřmi
     18.5.2005 23:05 - tisková zpráva


Příprava letošního, 33. ročníku populární českokrumlovské SEAT Rallye, jde do finále. Koncepce celé soutěže vychází z modelu, který se osvědčil již v minulých ročnících. Start závodu je naplánován na pátek 27. května. Ze startovní rampy, umístěné tradičně na parkovišti u Jelení zahrady, sjede první posádka v 15.45 hodin. V sobotu v podvečer po téměř 750 ujetých kilometrech se posádky vrátí zpět do cíle do Jelení zahrady.

 

Stejně jako loni bude vybudováno v Českých Budějovicích Na Dlouhé louce centrální servisní parkoviště. Na Dlouhé louce tak vznikne druhé centrum SEAT Rallye, ve kterém se diváci mohou těšit na výsledky, replica watches občerstvení a další doprovodný program. Na noc zůstanou soutěžní vozidla v uzavřeném parkovišti v Českých Budějovicích.

 

Pořadatelům se přihlásilo více než devadesát posádek všech tříd a skupin. V nejsilnější třídě A8 je přihlášeno šest posádek, z toho čtyři na vozech kategorie WRC. Jako průběžně vedoucí posádku Global Assistance Mezinárodního mistrovství České republiky přivítáme Václava Pecha juniora s Petrem Uhlem na voze Ford Focus WRC, dále Štěpána Vojtěcha s Michalem Ernstem na Peugeotu 206 WRC a duo jezdců na vozech Škoda Octavia WRC, Emila Trinera a Karla Trněného.

 

Celkem třiadvacet posádek je přihlášeno ve skupině produkčních vozů. Dvacet vozů Mitsubishi Lancer různých evolucí a tři vozy Subaru Impreza poměří síly v této kategorii. Přihlášena je celá řada favoritů této skupiny, startovní pole bude otevírat loňský absolutní mistr Jan Kopecký, na trati se dále objeví Václav Arazim, Vojtěch Štajf, Petr Poulík, Karel Trojan, Jan Votava, rakouský jezdec Achim Mörtl a další.

 

V Českém Krumlově nepřijdeme ani o další prestižní kategorii vozů Super 1600. V ní je přihlášeno celkem pět posádek. Za volantem červenobílé Suzuki Ignis S1600 bychom měli vidět Martina Prokopa, který se letos účastní juniorského poháru na tratích mistrovství světa, Renault Clio S1600 představí úřadující mistr skupiny A Josef Peták.

 

Ve skupině N (objem motoru do 1400, do 1600 a do 2000 ccm) si bude chtít průběžně vedoucí pozici i nadále udržet Jiří Trojan s manželkou Evou, startující za českokrumlovský tým ČK motorsport na voze Volkswagen Polo 1.6 GTI. Nebude to mít vůbec jednoduché,panerai replica watches protože jsou přihlášeni všichni jeho velcí soupeři. Jaromír Tarabus a Daniel Běhálek na rychlých Hondách Civic 1.6 VTi, Petr Křížek a Josef Koukola na silnějších Hondách Civic Type-R.

 

Ve skupině A (objem motoru do 1400, do 1600 a do 2000 ccm) jsou mezi přihlášenými kromě vedoucího jezdce průběžné klasifikace této skupiny Martina Prokopa také domácí Pavel Kundrát s Františkem Poláčkem z týmu Kundrát motorsport startující na Škodě Felicii Kit Car 1600.

 

S dvoukolkami do 2000  ccm, ale hodnocenými pouze v absolutní klasifikaci, by měli o přední příčky bojovat polský jezdec Sebastian Frycz na Nissanu Almera Kit Car, Vladimír Berger (Škoda Octavia) či Marian Šín (Peugeot 306 Maxi).

 

Novinkou v Global Assistance Mezinárodním mistrovství ČR v rallye je kategorie vozů s dieselovými motory. Do této třídy D9 se přihlásily celkem tři posádky s vozy Škoda Fabia TDI a jedna se Škodou Octavia TDI.

 

 

Přihlášené startovní pole slibuje napínavé a atraktivní zápolení na tratích rychlostních zkoušek situovaných v překrásném prostředí jarní jihočeské krajiny. Pro pořadatele je, kromě dodržování zásad bezpečnosti na tratích zkoušek,  důležité také ohleduplné chování diváků a všech účastníků k přírodě a ochrana životního prostředí obecně. Apelujeme proto na všechny návštěvníky 33. SEAT Rallye Český Krumlov, aby nezajížděli automobily do polí a lesů, neničili a nesešlapávali zemědělské a lesní kultury, nezanechávali po sobě u tratí odpad a nepořádek  a brali ohled na soukromé majetky.

 

 

 

Dalibor Benych, www.rallyekrumlov.cz


 
 
Fotogalerie:   Autonova rally Tišnov 2005 od Lukáše Cholasty

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose