www.car.cz
 

Martin Koloc hodnotí výsledky závodu v Misanu
     26.5.2005 10:10 - tisková zpráva


Hned úvodem musím říct, že ač se to může někomu zdát podivné, jsem s výsledky v Misanu spokojen. Důvod? No přece tři závodní speciály Buggyra MK-R01 na startovním roštu! Na to, že jsme se letos vrátili do seriálu třídy Race Truck po šesti letech a jsme ryze soukromým týmem se nejedná rozhodně o špatný výsledek. Co by za něj některé renomované světové automobilky pyšnící se dlouholetou historii daly.

Co se Davida týče, s velkým potěšením sleduji, že z něj vyrůstá jezdec velkého formátu, který dokáže potlačit nezdravou agresivitu a vsadit na zdravý rozum. Projevilo se to zejména při sobotním pohárovém závodě, jehož záznam jsem si přehrál hned několikrát. Dohnat k chybě, v tomto případě ke sražení kuželky takové jezdce, jakým je Frankie Vojtíšek není totiž vůbec jednoduché. David to trpělivou jízdou dokázal a poprvé ve své kariéře se v Misanu postavil na stupně vítězů. Svou vyzrálost projevil také v neděli, kdy mu to prostě nešlo. Přesto se mu podařilo vyjet si deset bodů a držet kontakt s těmi nejlepšími.

Jsem přesvědčen o tom, že hodně rychle půjde nahoru i Gerd. Na začátku sezóny se mi zdál být přemotivovaný, v nedělní pohárové jízdě jel skvěle, opět to byl ten starý dobrý a nesmírně precizní trucker s velkým T! Mimochodem, rád bych mu touto formu ještě jednou poblahopřál ke včerejším narozeninám!

Co říct k Adamovi? Jako vždy dravý, výbušný, agresivní jezdec, který má velkou šanci stát se skutečným esem. V průběhu víkendu ho trápily technické problémy, přesto byl jeho sobotní kvalifikační souboj s Allgauerem skvělý, stejně tak, jako způsob, kterým se dostal v neděli před truckového velikána Markuse Oestreicha. A to, jak se dal dohromady po sobotním karambolu je pádným důkazem toho, že Adam má srdce na správném místě.

Místní novináři se mě několikrát ptali, jestli mi současná pozice Davida s Gerdem nevadí, v minulosti jsme byli přece jen zvyklí na lepší umístění, než současné páté, respektive sedmé místo. Odpovídám, že mi to nevadí. V první řadě věřím, že lepší výsledky přijdou. Kromě toho v letošním šampionátu startuje čtveřice jezdců – Lenz, Allgauer, Oestreich, Koerber, která se může dohromady pochlubit ziskem osmi titulů mistrů Evropy!
 
Doufám, že na tento argument slyší i všichni ti, proto které představuje neustálá kritika a znevažování našeho sportu jistý druh hobby. Nezlobím se ale ně! Věřím totiž, že i oni jednou prohlédnou.

S pozdravem
 
MK

 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2005 od M.Lepiče,martyfoto.com

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose