www.car.cz
 

Stoleté Ecce Homo
     7.6.2005 18:14 - tisková zpráva


O víkendu 5. - 6. června 2005 se konal jubilejní závod: trať Ecce Homo ve Šternberku slavila sté narozeniny a současně pětadvacet let od zařazení do kalendáře závodů Mistrovství Evropy. Na 7800 m dlouhý vrch se nakonec vydalo přes 130 jezdců, kterým, stejně jako pětadvaceti tisícům diváků, po celý víkend přálo i počasí.

Obě škodovky týmu Michl Motorsport se samozřejmě závodu zúčastnily také. Dan Michl byl držitelem rychlostního rekordu na trati s vozem Škoda, který vytvořil v roce 2003 s Fabií MM01, přesně dvacet let poté, co předchozí rekord zajel Josef Michl se Škodou 130 RS. Během víkendu však padl nejen absolutní traťový rekord, který hned dvakrát pokořil Španěl Ander Vilariňo, ale i nejrychlejší čas zajetý vozem Škoda. Dva roky starý Danův rekord o půl sekundy pokořil Milan Kašpárek s další vylepšenou Škodou Fabií z dílny firmy Michl Motorsport.

Josefu Michlovi se po celý víkend také dařilo, jak v trénincích, tak v obou závodech si držel první místo ve své kategorii v Mistrovství Evropy historických vozů, a to i přes tradiční drobné potíže s vozem, a tak si v neděli večer mohl odvézt pohár pro vítěze.

Dan Michl opět sváděl souboje s Jaromírem Malým na voze Ford Escort Kit Car, ve druhé jízdě nezůstal příliš pozadu za vlastním nejlepším časem na této trati, ale na J. Malého to nestačilo, odjel tedy opět s pohárem za druhé místo ve skupině.


 
Michl Motorsport
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose