www.car.cz
 

Volkswagen už má o sestavě pro Dakar 2006 jasno.
     15.6.2005 00:50 - Pavel Jelínek


Tovární tým Volkswagen už má jasno o své sestavě pro Dakar 2006. Ještě nedávno jasné zprávy o startu Carlose Sainze se rozplynuly v prach a je více než patrné, že Volkswagen představí pro následující Dakar svou nejsilnější sestavu v hitorii.
 
Proč to? Jutta Kleischmidt a Bruno Saby jsou jasní teamleadři už dlouho - nemění se ani jejich spolujezdci Fabrizia Pons a Michel Perin. Dalším do party se stal sice méně hvězdný, o to však pracovitější vývojář Giniel De Villiers, který při všech svých startech v týmu Nissan jasně předčil jak Vatanena, tak McRae. Čtyřkou se stane trochu překvapivě opět americký všeuměl Robbie Gordon, který se nakonec tedy vzdal stavby vlastního speciálu a nového týmu a vrhl se na už úspěšně načaté a vyzkoušené.
 
Jeho angažmá za VW v posledním Dakaru sice nedopadlo výsledkově dobře, ale pár vyhraných etap, dokončená soutěž, jasně prokázaná rychlost a schopnost podpořit týmové kolegy byly jasnými argumenty. A Volkswagen posiluje i technicky - vždyť při nedávné Rallye Orpi Maroc si poprvé připsal skalp obou továrních Mitsubishi a obsadil celé stupně vítězů. Tři diamanty sice nenasadily poslední modefikaci svého speciálu, ale úspěch VW jim jistě nedává spát.
 
A co bude s Carlosem Sainzem? I přes krátký comeback v MS by se prý přece jen na Dakaru objevit měl, byť v jiném týmu...sponzorství Repsolu by mohlo Sainze přitáhnout k Mitsubishi, ale... Citroen v rally i nadále triumfuje, byť je to jeho poslední sezona. O návratu dvojitého šípu na Dakar se mluví stále hlasitěji...
 
Jiří Vintr

 
 
Fotogalerie:   DTM Brno 2005 - Ivo Nesrovnal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose