www.car.cz
 

OMV a Bulgargaz podepsaly smlouvu o partnerství
     15.6.2005 22:42 - tisková zpráva


2. června 2005  byla podepsána smlouva o partnerství mezi OMV Gas GmbH, 100% dceřinou firmou akciové společnosti OMV, a bulharskou společností Bulgargaz EAD. Dokument posiluje spolupráci mezi oběma plynárenskými společnostmi.

 

OMV a Bulgargaz již těsně spolupracují na základě společného projektu plynovodu Nabucco, kdy do roku 2011 bude vybudován plynovod z Turecka do Rakouska vedoucí přes Bulharsko, Rumunsko a Maďarsko.

        x    x      x

OMV nyní bojuje s výfukovými plyny z nákladních automobilů pomocí AdBlue také v Bulharsku

 

u           Otevření první čerpací stanice s provozní kapalinou AdBlue v Bulharsku

u           Další krok k celoplošnému zásobování kapalinou AdBlue v Evropě

u           OMV - průkopník v oblasti ochrany životního prostředí a inovace

 

První bulharskou čerpací stanici s provozní kapalinou AdBlue otevřel 1. června OMV, přední středoevropský ropný a plynárenský koncern. Nachází se na dálnici E80 v obci Trakie (zhruba 70 km jihovýchodně od Sofie směrem na Plovdiv).

 

Používání provozní látky AdBlue s přídatkem močoviny umožňuje omezování škodlivin
v tranzitní přepravě nákladními automobily. Tato látka je již k dostání na čerpacích stanicích OMV AdBlue v Německu, Rakousku, České republice, Rumunsku, Srbsku a Maďarsku. V Bulharsku tak OMV učinilo další krok v budování mezinárodní infrastruktury AdBlue.
Při příležitosti slavnostního otevření čerpací stanice vysvětli
ředitel oddělení pro čerpací stanice v  Bulharsku, Rumunsku a Srbsku Rainer Schlang:Tímto krokem pokračujeme
ve své průkopnické činnosti zaměřené na využívání tohoto ekologického výrobku. AdBlue je důležitým přínosem k ochraně životního prostředí.“

 

V roce 2007 již bude v Evropě celkem 67 čerpacích stanic OMV s provozní kapalinou AdBlue. Navíc se dá AdBlue koupit přibližně u 100 dálničních čerpacích stanic OMV v desetilitrovém balení. Příštími kroky je otevření první čerpací stanice AdBlue na konci června na Slovensku a na začátku července v Chorvatsku a Slovinsku. OMV plánuje ještě letos zavedení AdBlue na dalších až 7 čerpacích stanicích v ČR na hlavních dopravních tazích – dle konkrétních požadavků zákazníků z řad dopravních společností.

 

 

  

OMV


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose