www.car.cz
 

Audi A4 DTM Edition . Potomek závodního speciálu pro běžné silnice
     18.6.2005 18:23 - tisková zpráva


 
Fenomenální tažení Audi loňskou sezonou okruhového šampionátu cestovních vozů DTM, které vyvrcholilo ziskem všech tří titulů – ve značkách, mezi týmy i v hodnocení jezdců – si automobilka Audi, resp. společnost  quattro GmbH připomínají speciálním modelem A4 DTM Edition. Tento výrazně dynamicky orientovaný model, vycházející z produkční verze Audi A4, chce oslovit především zákazníky, kteří hledají opravdu ryzí sportovní zážitky.

 

Už vloni na podzim se na tradiční motorshow v Essenu objevila atraktivní studie modelu Audi A4 evidentně inspirovaná okruhovými speciály šampionátu DTM. Více než vřelé přijetí tohoto konceptu vyústilo v zásadní rozhodnutí: Audi A4 DTM Edition je zařazeno do výroby a právě vstupuje i na český trh!

 

Audi A4 DTM Edition pohání nový přeplňovaný zážehový motor 2.0 TFSI vybavený systémem přímého vstřikování benzinu do válců. Výkon tohoto čtyřválce byl vyladěn na 220 k a jeho maximální točivý moment se vyšplhal až na 300 Nm. Výkon motoru míří k předním kolům, na přání mohou být modely Audi A4 DTM Edition vybaveny i stálým pohonem všech kol quattro.

 

Vysokým výkonovým parametrům pohonné jednotky odpovídají i dynamické schopnosti modelu Audi A4 DTM Edition: Z klidu na 100 km/h tento vůz zrychlí za 7,1 s a dokáže dosáhnout rychlosti až 247 km/h. Jeho spotřeba v kombinovaném cyklu přitom činí jen 8,1 l/100 km.

 

Model Audi A4 DTM Edition dostal tužší sportovní podvozek, jehož světlá výška je snížena o 20 mm oproti sériovým modelům Audi A4. Dalším rozdílem oproti sérii jsou perforované kotouče předních brzd, které prosvítají pod patnáctipaprskovými litými koly rozměrů 18“.

 

Od běžných modelů řady A4 se Audi A4 DTM Edition liší i některými designovými detaily: Nové je např. tvarování dveřních prahů, práh zavazadlového prostoru je chráněný leštěným krytem z nerezového plechu s gravírovaným logem „DTM“. Charakteristická jednodílná maska chladiče je vyvedená v černé barvě „Phantom“ a na přání (bez příplatku) mohou mít stejný odstín i kryty vnějších zpětných zrcátek.

 

Nově řešený přední nárazník s integrovaným spojlerem má dolní lem z černého karbonu, nekompromisně sportovní image modelu Audi A4 DTM Edition umocňují i mohutné otvory pro přívod chladného vzduchu k brzdám předních kol.

 

K nejvýraznějším stylistickým prvkům zadní části modelu Audi A4 DTM Edition patří dvojice leštěných koncovek výfuků o průměru 100 mm a difuzor, jehož koncepci převzali konstruktéři ze závodních speciálů DTM.

 

Logo „DTM“ se objevuje i v interiéru – na leštěných dveřních prazích a je vyšité i do podlahových koberečků. Dominantním prvkem interiéru jsou však sportovní sedadla Recaro čalouněná kombinací textilního materiálu Nardia a kvalitní kůže. Stejnou kombinací kůže a textilu je obšitý i sportovní tříramenný volant. Přístrojová deska a dveřní výplně jsou přizdobeny karbonovými dekorativními lištami, které se dosud objevovaly v modelech Audi S4.

 

Do standardní výbavy modelů Audi A4 DTM Edition patří např. komfortní automatická klimatizace, čelní, přední boční a průběžné hlavové airbagy Sideguard, stabilizační systém ESP poslední generace nebo aktivní opěrky hlav.

 

Cena Audi A4 DTM Edition začíná na 1 273 300 Kč a vůz bude poprvé oficiálně představen na brněnském Autosalonu.

 

 

 

Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,
Pekařská 6, CZ - 155 00 Praha 5

Jan Klíma, AC&C Public Relations s.r.o., tel 220 516 329, fax 220 518 209,

Tiskové informace, ceníky a technická data v el. podobě najdete na www.audi.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose