www.car.cz
 

V Kopné vyhrál Pech. Valda druhý. PV vyhrál Barvík
     18.6.2005 18:54 - Pavel Jelínek


Obhájce sprintového titulu Václav Pech s vozem Ford Focus WRC se dnes  po svém prvenství v Kopné dostal do vedení letošního sprintrallyového šampionátu. Při Rallyesprintu Kopná mu  prvenstvíé  ovšem usnadnilo vypadnutí jeho největšího soupeře v boji o celkový triumf Štěpána Vojtěcha s Peugeotem  206 WRC, který tak  přerušil svoji velmi úspěšnou  sérii z posledních startů.

Vojtěch  ještě před polovinou rallye - v třetím měřeném úseku na velmi pěkných tratích v okolí  Slušovic - poškodil levou poloosu svého peugeotu a nemohl dále pokračovat.

Druhý Pavel Valoušek s dalším  fosucem  za Pechem zaostal o 26 sekund. Bxlo ovšem vůbec zázrakem, že se  dokázal probojovat tak vysoko, neboť  při pátečním nočním  dvoukilometrovém prologu dokázal vytočit  nejméně dvoje hodiny a ztratil tak mnoho a mnoho sekund!

Za zmínku ovšem jistě stojí čtyři  nejlepší časy Valdy juniora v erzetách v závěru závodu. "Nechali jsme Valdu jet. Trať byla hodně rozbitá, takže jsme se soustředili na to, abychom nepoškodili gumy, a také jsme šetřili auto," řekl v cíli novinářům spokojený Václav  Pech.

Třetí pozici obsadil Karel Trněný, jenž velmi těsně porazil Emila Trinera (oba jeli  s octáviemi WRC) - o tři sekundy.

Hned za touto  čtvrveřicí se umístil jan Kopecký, testující  novinku  našich tratí - Fabii Kit car. Pro pěkné šesté místo celkově a zároveň pro jeden ze svých dosud největších  úspěchů si dojel Vladimír Barvík s lancerem, vítěz PV.

Šampionát v jednodenních sprintech bude pokračovat 16. července 12. ročníkem rallye Úslava Blovice. Blíží se rovněž Bohemia rallye.

Fotografie z Kopné od několika našich autorů se brzy objeví v naší  fotogalerii - ZDE.

Neoficiální výsledky- Kopná 2005:
1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 38:08,6 min., 2. Valoušek ml., Scalvini (Ford Focus WRC) -26,2, 3. Trněný, Kafka (Škoda Octavia WRC) -1:45,1, 4. Triner, Hůlka (Škoda Octavia WRC) -1:47,9, 5. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia Kit Car) -2:51,6, 6. Barvík, Konečný (Mitsubishi Lancer EVO VI) -3:13,9.

Průběžný stav šampionátu:
1. Pech 108 bodů, 2. Š. Vojtěch (Peugeot 206 WRC) 84, 3. Trněný 57.


 
 
Fotogalerie:   Rajd Polski 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose