www.car.cz
 

Le Mans2005: Engeho vůz vedl většinu závodu, cíl nakonec neviděl
     19.6.2005 17:48 - tisková zpráva


Tomáš Enge byl dnes blízko zopakování svého triumfu ve třídě z roku 2003, po více než 18 hodinách byl v čele. Závěrečných šest hodin však přineslo smůlu a necelé dvě hodiny před koncem zůstal stát na trati.

Český jezdec a jeho kolegové Peter Kox a Pedro Lamy kontrolovali situaci na čele závodu třídy GT1 po takřka celé první tři čtvrtiny závodu, závěrečná fáze jim však příliš štěstí nepřinesla. V průběhu 19. hodiny musel vůz se startovním číslem 58 neplánovaně do boxů s uvolněným předním spojlerem a přišel o vedení ve třídě a celkové sedmé místo.

 

Na trať se vrátil po zhruba pětiminutové opravě a boj o vítězství ve třídě GT1 dostal nový náboj. Oba Aston Martiny DBR9 i obě Corvette C6-R dělily po 19. hodinách necelé čtyři minuty! V předposlední hodině závodu došlo k rozuzlení, které bylo bohužel nepříjemné pro Engeho, který zůstal stát na trati a prakticky ve stejné chvíli musel sesterský vůz do boxů.

 

Kompletní zpráva včetně Engeho komentáře bude vydána později.

 

 

 

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   DTM v Brně 2005 - tváře od Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose