www.car.cz
 

XIV. Česká Tourist Trophy 2005 v Hořicích. Opět skvělá podívaná
     20.6.2005 10:46 - Pavel Jelínek


  XIV. Česká Tourist Trophy 2005

 

        Hořice v Podkrkonoší jsou již celá desetiletí uznávanou Mekkou našeho silničního motocyklového sportu. Okruh 300 hořických zatáček je jednou z posledních přírodních tratí v Evropě. Za svou dlouhou historii hostila tato trať stovky motocyklových závodníků z celé Evropy a dokázala přilákat tisíce diváků nejen od nás, ale také z mnoha sousedních zemí.

            Mimo „ostré zatáčky“ se na této trati setkávají i milovníci  motocyklové historie. A tak se letos jel již 14. ročník České Tourist Trophy, který přinesl tradičně přátelské setkání veteránistů z devíti zemí. Obavy z oslabení startovního pole po „roztržce“ mezi hořickými pořadateli a německými veteránisty se ukázaly jako neopodstatněné.

 

            I letos bylo možno vidět na trati a v parkovišti závodních strojů nádherné motocykly, které v minulosti kralovaly na všech závodních okruzích. Typickými představiteli byly stroje renomovaných značek jako Norton, Rudge, BMW, Matchless, Honda, Yamaha, Sužuji, ale i naše Jawa, ČZ a ESO.

 

            Nebyly to jen závodní stroje, které bylo možno vidět v parkovišti, ale byly zde i význačné osobnosti našeho motocyklového sportu jako Křivka, Čada, M. Verner, Rathouský, Vaněček a mnozí další. Samozřejmě nemohl chybět ani „pan mistr“ Václav Parus, jako vždy v sedle svého půllitru ESO.

 

            Nejlépe vystihuje atmosféru tohoto jedinečného setkání naše následující galerie fotografií.

 

Jan Lahner


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose