www.car.cz
 

Václav Pech zvítězil v Kopné a vede oba domácí šampionáty
     22.6.2005 00:29 - tisková zpráva


Přesvědčivým vítězstvím plzeňské posádky EuroOil teamu skončilo klání soutěžních posádek na rallyesprintu v Kopné. Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem si připsal plný počet bodů a posunul se do čela Mistrovství ČR ve sprintrallye.

V polovině roku vévodí Václav Pech jun. oběma tabulkám průběžného pořadí domácích mistrovství v rallye i ve sprintrallye. Získat plný bodový příděl v Kopné ale vůbec nebylo jednoduché. „Těžké tratě v okolí Slušovic, kde se rallyesprint uskutečnil dokonale prověřili všechny posádky a my jsem to měli velmi těžké. Na startu se objevilo hned pět vozů WRC a řada dalších velmi zkušených posádek. Sprint mnoho možností na taktizování nedává, a tak jsem nastoupili do soutěže hned od začátku naplno.

Podařilo se nám vyhrát úvodní páteční prolog, kde jsme porazili našeho letošního největšího rivala Štěpána Vojtěcha o jednu sekundu. A stejně úspěšný jsme měli vstup i do sobotní etapy, kdy jsem opět zvítězili na úvodní rychlostní zkoušce. Na třetí RZtě náš pronásledovatel Štěpán Vojtěch udělal defekt a opakovala se tak situace z předchozí soutěže v Českém Krumlově, kde to ovšem bylo přesně naopak. My jsme tehdy defektem ztratili, ale podařilo se nám vůz nepoškodit a po výměně kola jsme mohli pokračovat.

Vojtěch v Kopné tolik štěstí neměl a po třetí rychlostní zkoušce odstoupil. My jsme v té době měli na druhého Valouška náskok téměř 40 sekund, a tak jsme se od této chvíle soustředili na udržení vedoucího místa a tento značný náskok nám dával prostor na to, abychom svou jízdu učinili jistější a bezpečnější. Řadu náročných míst jsme již nemuseli jet zcela na hraně a snažili jsme se neublížit autu a v klidu udržet naše vedení a také předvést nějakou tu parádičku pro diváky,“ komentuje průběh soutěže Václav Pech jun.

Ten byl také nadmíru spokojen s výběrem tratě rychlostních zkoušek a z celkovou připraveností soutěže. „Moc se mě rallye líbila. Zde v Kopné se opravdu jede soutěž na těch správných úzkých cestičkách, a tak by měly rychlostní zkoušky automobilových soutěží vypadat. Úzké asfaltky plné technických pasáží, prostě paráda, krásně jsme se svezli. Navíc pořadatelé opět při přípravě zapracovali na jedničku a například zařazení nočního prologu, kde jsme projížděli nasvícenou diváckou zónou, bylo zcela ojedinělým zážitkem pro davy diváků kolem trati. Ve zdejší oblasti má rallye dlouhou tradici a velké množství fanoušků, kteří samozřejmě přišli i v sobotu a jejich přítomnost kolem trati RZ byla hodně znát,“ říká ještě Václav Pech jun. a pokračuje: „Náš team zde má také řadu příznivců a to i mezi nejmladší generací. Zcela mě dojalo vystoupení naší snad úplně nejmladší fanynky, které je šest roků, a která nám oblečená v našich teamových barvách přišla na cílovou rampu zarecitovat svoji básničku, kterou si pro nás složila.“

Rallyesprint v Kopné přinesl teamu nejen mistrovské body, ale také možnost odzkoušet nový motor. „Nový agregát našeho speciálu fungoval bezvadně. Bylo dobře, že jsme ho před náročnou Bohemkou měli možnost vyzkoušet v maximální zátěži při této sprintrallye. Nyní se již naše pozornost upírá k blížící se Rallye Bohemia, která se jede za 14 dní v okolí Mladé Boleslavi,“ dodal Václav Pech jun.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

 
Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 21.6.2005


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose