www.car.cz
 

Assen: Abrahám padl v předposledním kole první kvalifikace
     24.6.2005 15:04 - tisková zpráva


Pád před katedrálou

Výsledek z prvního kvalifikačního dne by byl mnohem příznivější, kdyby Karel Abraham nehavaroval v předposlední kole první měřené kvalifikace na Dutch TT.

Ne nadarmo má holandské závodiště v Assenu přezdívku „Katedrála“. Pro spoustu motocyklových jezdců totiž neexistuje nádhernější závodní okruh, jenž by měl ve svém profilu snad úplně všechno. Od pomalých zatáček až po nádherné rychlé úseky, snad právě proto je i také náročný a i nebezpečný svými nástrahami.

A jednu z nich si včera okusil i Karel Abraham když nakonec slibně rozjetou kvalifikaci zakončil pádem, když se před tím se svým časem pohyboval v polovině třetí desítky měřených jezdců. 

Karel Abraham: „Celý volný trénink jsem věnoval hledání správné stopy, protože assenský okruh doznal oproti loňsku jistých změn na profilu trati, kvůli bezpečnosti. V kvalifikaci jsem postupně zrychloval, chystal jsem se zajet ještě poslední rychlé kolo, ale při nájezdu do šikany před cílem jsem po vlastní chybě havaroval.

Byla to docela rána. Bolí mne hlava, dostal jsem na to nějaké prášky, takže to snad bude dobrý“.  

Pořadí po 1. kvalifikaci:

1  Mattia PASINI               APRILIA            2.12,742
2  Mika KALLIO                KTM                  2.12,745             
3  Sergio GADEA             APRILIA            2.13,170
4  Marco SIMONCELLI    APRILIA            2.13.370
5  Julian SIMON               KTM                  2.13,403
….
37   Karel ABRAHAM      APRILIA            2.17,472     odstup od prvního v pořadí / -4,730 sec/      


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose