www.car.cz
 

Jakub Smrž v Assenu zahájil slušným jedenáctým časem !!
     24.6.2005 15:16 - tisková zpráva


Dne:         23.6. 2005                
                     Rameno nerameno

I přes ne zcela doléčené zranění z předchozího závodu, obsadil Kuba Smrž znova příčku hned za první desítkou.

Holandský Assen slaví letos stejně jako Masarykův okruh 75. výročí. Oproti loňsku doznalo závodiště, kde se silniční závody MS zatím jely bez přerušení pokaždé, jistých drobných úprav na trati i okolo. „Nebezpečná“ rychlá pasáž, kde  rozhodovala velikost závodnického srdce byla nahrazena dvěmi zatáčkami a pak byla upravena ještě zatáčka De Bult.

Závodiště na kterém se jako již tradičně v sobotu bude bojovat o další světové body je tak zhruba o 30 metrů kratší. Kuba Smrž si však změny na své oblíbené trati pochvaloval. Ubylo prý nebezpečných míst a trať je tak více rytmická. Kuba chytil dobrý již v dopoledním volném tréninku, kdy obsadil 11.příčku a svou pozici i přes menší zdravotní problémy s před 10 dny vykloubeným ramenem pak v prvním měřeném tréninku obhájil.

Jakub Smrž: „Jsem maximálně spokojený, asi jsem si ani nemohl přát více v závislosti na mém momentálním zdravotním stavu. Nechci říci, že mne to nějak výrazně omezuje, ale úplně v pořádku to opravdu ještě není. Jezdit se s tím dá, i přes bandáž však v určitých místech na trati ještě cítím bolest.

 Dneska jsem jezdil hlavně sám. Neriskoval jsem, protože padnout znova, tak to by bylo hodně zlý. Motocykl funguje skvěle, chtělo by to doladit ještě pár detailů na pérování. Ta sekundová díra na tovární motorky je docela hrozivá. Zkusím zítra ještě zrychlit a ještě pár desetinek sundat, ale nechci jít do úplného rizika“.

Pořadí po 1.kvalifikaci:
1   Sebastian PORTO     APRILIA       2.05,530
2   Jorge LORENZO        HONDA       2.05,665
3   Casey STONER IS     APRILIA      2.05,691
4   Hiroshi AOYAMA       HONDA       2.05,906
5   Alex DE ANGELIS     APRILIA       2.05,982
….
11 Jakub SMRŽ              HONDA        2.07,963  ztráta na prvního / - 2,433 sek/


 
 
Fotogalerie:   Motokros 2004 od Ladislava Rohlíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose