www.car.cz
 

Assen: Jakub Smrž je v klidu. Jedenáctou pozici udržel
     24.6.2005 23:31 - Pavel Jelínek


            
                     Hlavně to chce klid 

Ani problémy s motocyklem nezastavily Kubu Smrže při obhajobě jedenácté příčky startovního roštu před zítřejší sobotní Dutch TT.

Při dnešním druhém tréninkovém dnu si zakusil Kuba Smrž opravdu těžkou zkoušku svých vlastních nervů. Mezitím co ostatní jeho soupeři z třídy čtvrtlitrů najížděli potřebné kilometry po assenském okruhu a zkoušeli různé nastavení, seděl český jezdec více jak 45 minut v boxu a čekal až mechanici opraví zadřenou motorku.

I přesto však skončil v ranním volném patnáctý. Problémy s Hondou se však objevili i rozhodující druhé kvalifikaci. Český jezdec však v pohodě a s chladnou hlavou dokázal o jednu vteřinu znova vylepšit svůj čas a uhájit tak před soupeři vynikající jedenáctou příčku, ze které zítra odstartuje do závodu.

Jakub Smrž: „Dnešek byl hodně nešťastný den pro motorku. Ve volném tréninku jsem zadřel už v druhém kole a po usilovné práci mechaniků jsem mohl vyjet až v závěru neměřeného tréninku. V kvalifikaci jsem už po dvou kolech musel do boxu znova, protože na výjezdu z cílové šikany přestávala motorka jet při přeřazení z dvojky na trojku.

Mechanici vyměnili několik věcí a snažili se odstranit závadu která, ale přetrvávala i při dalším vyjetí na trať, takže jsem musel opět zastavit. Mechanici opět vyměnili nějaké díly a předělali nastavení karburátorů a vyjel jsem na posledních asi 15 minut tréninku. Motorka fungovala o něco lépe, ale i přesto nešel motor čistě z výjezdů ze zatáček. Zajel jsem jen 3 rychlá kola, ale podařilo se mi zrychlit o vteřinu a stáhl jsem tím ztrátu na tovární motorky.

Jen je škoda, že motorka nefungovala tak jak měla a že jsem v rychlém kole potkal Pedrosu s Aoyamou, kteří mě lehce zbrzdili, protože bylo velice reálné umístit se v první desítce. Jsem ale spokojen a jen doufám, že se podaří odstranit závadu a konečně dopadne i závod podle mých představ“.

Pořadí na start. roštu:
1   Jorge LORENZO        HONDA       2.04,562
2   Sebastian PORTO      APRILIA     2.04,738
3   Daniel PEDROSA       HONDA      2.04,901
4   Casey STONER          APRILIA     2.05,251
5   Alex DE ANGELIS      APRILIA     2.05,456
….
11 Jakub SMRŽ              HONDA        2.06,950  ztráta na prvního / - 2,388 sec/

 


 


 
 
Fotogalerie:   Šestidenní 2004 v Polsku odstartovala

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose