www.car.cz
 

Akropolis 2005: Gardemeister po druhém dni druhý
     25.6.2005 20:56 - tisková zpráva


Rally Acropolis (23. – 25. 6. 2005)

 

Tisková zpráva – 2. etapa

 

Gardemeister po druhém dni druhý

Posádka týmu BP-Ford Toni Gardemeister a Jakke Honkanen se během druhé etapy Rally Acropolis posunula na stříbrnou pozici. Finská dvojice o ni sváděla na horských šotolinových tratích tvrdý boj s Carlosem Sainzem. Díky několika rychlým časům během odpolední sekce se nakonec jejich Focus RS WRC před Španělem udržel.

Jejich krajané Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen obhájili s privátně nasazeným Focusem RS svou pátou pozici z předchozího dne. Norové Henning Solberg a Cato Menkerud byli s dalším soukromým vozem stejné značky sedmí, ale během odpoledne měli nehodu.

Gardemeister dojel do cíle první etapy na čtvrtém místě a dnes ráno ho od Sainze dělilo 3,7 sekundy. Tuto ztrátu ztenčil během první rychlostní zkoušky na rozdíl 0,8 sekundy. Sainz byl ale na dalších třech úsecích vždy rychlejší a v poledním servisu měl na Gardemeistera k dobru 4,8 sekundy. Jejich bitva o třetí místo se z měnila v boj o druhé, když Marcuse Grönholma potkaly technické problémy. Druhé nejrychlejší časy na dalších třech rychlostních zkouškách posunuly Toniho před španělského jezdce o 7,7 sekundy.

"S Carlosem to byl pěkný souboj," říká Gardemeister. "Chtěli jsme se před něj dostat a věděl jsem, že když trochu více přitlačím, mohu to dokázat. Přejel jsem spoustu kamenů, ale zdá se, že tato soutěž mě, a zvláště Focusu RS, velmi sedí. Vypadá to, že ke správné rychlosti je tady potřeba trochu zariskovat. Bylo to jiné než včera a místy poněkud drsné. S dneškem jsem spokojený, ale včera se mi jelo lépe."

"Zítřek bude obtížný, protože tratě neznáme. Ale nové budou pro všechny. Pojedeme naplno, abychom udrželi Carlose za sebou. Docela si věřím a nesmíme polevit," dodává.

Roman Kresta s Janem Možným mohli ráno odstartovat s druhým továrním Focusem RS WRC díky systému SupeRally. Po včerejším odstoupení však dnes nedojeli na start první rychlostní zkoušky. Na přejezdu je potkal problém s elektronikou a byli nuceni odstoupit podruhé. Z 56. pozice se však zítra postaví na start závěrečné etapy.

Poslední etapa Rally Akropolis je složena ze čtyř rychlostních zkoušek, které měří 98,79 kilometrů. Tři z nich jsou nové a předposlední je zároveň nejdelším měřeným úsekem celé soutěže. Posádky opustí servisní zónu ve městě Lamia v 7 hodin ráno a první z nich projede cílovou rampou ve 14:25 místního času (13:25 v ČR).

 

Pořadí po 2. etapě
1.  S Loeb/D Elena                                      Citroen Xsara                       2hr 54min 28.8sec

2.  T Gardemeister/J Honkanen            Ford Focus RS       2hr 55min 53.4sec

3.  C Sainz/M Marti                                      Citroen Xsara           2hr 56min 01.1sec
4.  M Grönholm/T Rautiainen          Peugeot 307                         2hr 57min 12.9sec

5.  M Hirvonen/J Lehtinen           Ford Focus RS       2hr 57min 19.1sec

6.  H Rovanperä/R Pietilainen                    Mitsubishi Lancer     2hr 57min 46.0sec

7.  G Galli/G D'Amore                                 Mitsubishi Lancer     2hr 58min 23.2sec
8.  M Märtin/M Park                         Peugeot 307                         2hr 58min 48.4sec
9.  P Solberg/P Mills                                   Subaru Impreza        2hr 59min 56.1sec

10 T Johansson/K Lindstrom                     Subaru Impreza        3hr 00min 01.2sec

 

 

 

 

Martin Linhart,

Internet: www.ford.cz, www.media.ford.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose