www.car.cz
 

Assen: Jakub Smrž po boji těsně za body. 16 tý
     25.6.2005 20:59 - tisková zpráva



     Oranžová nepomohla 

 Ani v „domácím“ holandském prostředí Kuba Smrž znova body nezískal.

 Letos již podruhé startovaly dvěstěpadesátky jako první závod dne, ovšem již ne na mokré trati jak tomu bylo v Portugalsku a nakonec i v dnešním ranním warm upu, ve kterém český jezdec obsadil 22. příčku. Pro dnešní závod před domácím obecenstvem holandského týmu si nechal Kuba Smrž specielně připravit kombinézu i motocykl, obojí vyvedené s oranžovými prvky. To však byla jediná věc, kterou všechny své fanoušky, partnery a hosty týmu Molenaar Racing při Dutch TT potěšil. Pokažený start určil následující vývoj závodu.

Český jezdec se prokousával polem soupeřů, aby v samotném závěru dostihl skupinu, která bojovala o 11.-17.místo. Časy, které Kuba po celý závod při stíhací jízdě zajížděl byly sice nejlepšími hned za továrními motocykly, jenže ani to a ani útok v poslední šikaně na poslední bodovanou příčku Japonce Takahashiho nakonec nestačil. Zklamání bylo o to větší, že od posledního udělovaného bodu ho dělilo pouhých 0.061 sec.

 

Jakub Smrž: „Dnešní závod je pro mě hodně velkým zklamáním, protože jsem si zde hodně sliboval. Po perfektních výsledcích ve všech trénincích se pro mě závod rozhodl hned na startu, ze kterého jsem odjel téměř jako poslední. Letos se to stalo už po několikáté a jsem si téměř jistý, že není chyba ve mně.

Vždycky krátce po rozjetí přestane spojka prokluzovat, takže budeme hledat příčinu problému a team už se i obrátil na HRC, aby se nám pokusili pomoci. Je to velká škoda, protože i po poslední pozici po startu se mi podařilo dotáhnout se na skupinu bojující o 11. až 17. místo, ale bohužel až 3 kola před koncem a už jsem neměl čas probojovat se dovnitř skupiny.“

 

Pořadí v cíli:

1   Sebastian PORTO      APRILIA      

2   Daniel PEDROSA       HONDA     

3   Jorge LORENZO        HONDA     

4   Hiroshi AOYAMA       HONDA   

5   Alex DE ANGELIS      APRILIA    

….

16 Jakub SMRŽ              HONDA         ztráta na prvního / -55,974 sek/

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose