www.car.cz
 

Červenka pojede opět obě česká mistrovství. A chce medaili
     tisková zpráva


Jezdec neskrývá ambice dosáhnout na jednu z medialových pozic

Účast v obou českých šampionátech v automobilových soutěžích má letos opět na programu Pavel Červenka, bývalý motokárový a okruhový jezdec, který v rallye debutoval v polovině sezóny 2001. Stejně jako v loňském roce bude pětadvacetiletý karlovarský pilot navigován zkušeným Janem Krečmanem a posádka znovu absolvuje oba domácí šampionáty v týmu Křenek motorsport. První letošní soutěží bude pro Červenku s Krečmenam zahajovací podnik rallyesprintového mistrovství Rallye Vysočina.
Do sezóny Červenka s Krečmanem vyjedou opět s vozem Mitsubishi Lancer Evo VI. "Samozřejmě jsme vážně zvažovali pořídit novější model sedmičkové řady Mitsubishi Lancer a novější auto by mi určitě slušelo, ale nakonec jsme si to rozmysleli," prozradil pilot. "Nebyla to jen otázka financí, ale rovněž skutečnost, že jsme loni i se starším vozidlem dokázali prohánět soupeře s novější technikou a nakonec jsme také názoru, že z našeho současného auta jsme ještě nedostali maximum. Navíc rezervy jsou i u jezdce. Proto minimálně první polovinu sezóny absolvujeme s šestkovým modelem a pak se uvidí," uvedl dále Červenka.
V průběhu zimní přestávky tým pozměnil design vozidla, které dostalo modrobílý lak. "Modrá je dobrá," řekl humorně Červenka. "Je to naše oblíbená barva. Měli jsme v modré barvě auta už při mých startech na okruzích. Letos jsme ji skombinovali s bílou," sdělil dále jezdec, ale upozornil, že barvená změna auta byla v jeho přípravě na sezónu jen vedlejší aktivitou. "Technice jsme věnovali maximum. Provedli jsme kompletní repasi vozu, jenž byl rozebrán do posledního šroubku. Na základě zkušeností z loňska jsme navíc provedli nějaké změny," vypověděl Pavel Červenka.


Úvodního podniku mezinárodního českého mistrovství se Červenka s Krečmanem neúčastnili, ale další soutěže už nehodlají vynechat. "Start v zahajovací rallye se nám zdál být neefektivní. A to nejen proto, že automobil bylo potřeba jednorázově přestavět pro jízdu na sněhu a ledu," vysvětlil jezdec absenci v rakouské Jänner rallye, jenž na začátku ledna netradičně zahájila domácí šampionát. "Rozhodnutí nelitujeme. Potvrdily se naše předpoklady a navíc podobně jako my nestartovala řada našich soupeřů, takže chybějící body tolik nevadí," uvedl dále Červenka a dodal: "Vynechání dalších soutěží už v plánu nemáme, účastníme se kompletního rallysprintového šampionátu i všech zbývajících podniků mezinárodního mistrovství, takže stejně jako loni absolvujeme čtrnáct rallye."

Loni ve své druhé ucelené sezóně jezdce rallye Pavel Červenka zaznamenal vylepšení v osobní výsledkové bilanci, když získal bronz ve třech soutěžích, v klasifikaci skupiny vyhrál jednu z rychlostních zkoušek a nakonec obsadil páté místo v rallyesprintovém mistrovství. "S Honzou Krečmanem jsme loni odstartovali tříletý naučný plán, podle něhož bych se měl pod dohledem zkušeného spolujezdce zdokonalovat. Letos vstupujeme již do druhé části výukového programu a tak se očekává další zlepšení," vyřkl Červenka "Určitě by potěšilo obsazení některé z medailových pozic v konečném hodnocení šampionátu. Cíl v podobě konkrétního umístění ovšem nemáme. Uvidíme, v jaké síle bude letos konkurence. Napovědět by měl už první sprint," dodal jezdec.


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose