www.car.cz
 

Michal Filla po ASSENu již sedmý v ME. Nyní do Mostu
     30.6.2005 15:00 - tisková zpráva


Assen (Holandsko) – Michal Filla se díky dobrému umístění na holandském okruhu posunul na sedmou příčku celkové klasifikace mistrovství Evropy.

 

Pouze jezdci třídy do 250 ccm jeli čtvrtý závod seriálu mistrovství Evropy společně s mistrovstvím světa MotoGP na holandské půdě v Assenu. Závod se výjimečně konal v sobotu, 25.6.  

 

Do kvalifikace závodu se postavilo 54 jezdců, tým Šrámek racing promotion však provázely na počátku víkendu vážné technické potíže. Prasklý zub na primárním převodu znemožnil Michalu Fillovi účast ve volném tréninku i v první kvalifikaci, do druhé, ale mechanik Gerrie Gevers zvládl stroj připravit.

 

V pátek vládlo na okruhu slunečné a teplé počasí a Michalovi se podařilo ve druhé kvalifikaci dojet na dobrém dvanáctém místě, z něhož ho čekal i start do závodu. Sobotní ráno přivítalo jezdce deštěm a warm up se tak jel na vodě. Michal ho zvládl bez potíží a dojel na sedmém místě.

 

V samotném závodě se postupně propracoval na šesté a nakonec i na páté místo, které uhájil až do konce. V celkovém pořadí šampionátu tak figuruje se sedmadvaceti body na sedmé příčce.

 

Manažer týmu Jirka Šrámek nyní doufá v dobré umístění v závodě, který se jede druhý červencový víkend na domácím okruhu v Mostě.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose