www.car.cz
 

Enge povzbuzen posledními výkony míří na závod IRL v Kansasu
     30.6.2005 15:21 - tisková zpráva


Tomáš Enge míří k dalšímu závodu IRL v Kansasu s vědomím dobré formy, ve dvou posledních závodech zajel nejrychlejší kolo závodu a minulý týden dosáhl v Richmondu svého nejlepšího výsledku v IRL.

Závod v Richmondu sice skončil v sobotu v noci, ale ještě v pondělí ráno amerického času panovaly nejasnosti nad tím, kdo zajel nejrychlejší kolo závodu. Podle živých dat z průběhu závodu to byl Enge, jenže v oficiálních výsledcích byl uveden Kosuke Matsuura. Po zkoumání dat činovníky IRL vyšlo najevo, že došlo k nesrovnalostem a nejrychlejší kolo skutečně patří českému jezdci, který byl nejrychlejší i v předchozím závodu v Texasu.

 

Enge se tak dělí společně s Dariem Franchittim o první místo v soutěži Argent Mortage fastest Lap Award, kterou získá jezdec, který v sezoně 2005 zajel nejvíce nejrychlejších kol závodu. Poslední závody ukázaly vzestupnou formu libereckého rodáka, rovněž tým dokázal výborně připravit vůz, v Richmondu přišel o první stupně vítězů jen kvůli diskutabilní penalizaci.

 

Tomáš Enge: „Opět mířím na novou trať, podle mých informací by se měla podobat Chicagu, kde jsem loni dělal nováčkovské testy. Richmond byl pro mě taky nový a z pohledu jezdce byl ještě těžší. Každý ovál je však specifický, ať už jde o náklon zatáček či jejich poloměr. Každopádně chci pokračovat ve výkonech z posledních podniků, kde jsme patřili mezi nejrychlejší.

 

S přibývajícími zkušenostmi na oválech se dokáži rychle adaptovat a také jsem více sžitý s týmem, to pomáhá rychlejšímu vyladění vozu. Tým RockStar i Chevy odvádějí skvělou práci a není důvod, proč bychom neměli i v Kansasu bojovat o čelo.“

 

Ovál v Kansasu má tvar trianglu a je často svědkem hodně vyrovnaných soubojů. Loňský souboj mezi vítězným Buddy Ricem a druhým Vitorem Meirou rozhodlo pouze 0,0051s, což je druhý nejtěsnější výsledek v historii IRL. Pokud by se podobně těsný boj opakoval i letos, slavila by IRL jubilejní 50. závod, kdy první dva jezdce v cíli dělilo méně než sekunda. Podobně jako v Richmondu je program natěsnán do dvou dnů, tentokrát jde o sobotu a neděli.

 

Kansas Speedway

 

Délka a tvar oválu: 1,5 míle, triangl

Délka závodu: 200 kol = 300 mil

Loňský pole position: Buddy Rice, 210,141 mil/h

Loňský vítěz: Buddy Rice

 

 Časový program (SLEČ)

 

 Sobota 2. července

15:00-16:30 Volný trénink 1

17:15-18:45 Volný trénink 2

19:45-20:45 Kvalifikace

 

Neděle 3. července

15:15-15:45 Zahřívací trénink

19:25 – start závodu

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   DTM Brno 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose