www.car.cz
 

Schwarzův jediný bod stál Škodu miliony
     2.7.2005 19:27 - Pavel Jelínek


Na téma  Armin Schwarz a  to, že již  dávno není  pro  Škodu přínosem ..... již toho bylo napsáno mnoho a mnoho. Pěkný  článek  v minulých dnech přinesl také  deník ROVNOST a  dovolujeme si  ho   otisknout, aby jste jej nemuseli nikde komplikovaně  hledat.

Rovnost - Brněnský deník - 29.6.2005


Lamia ( od našeho zpravodaje) Hodně pestrých je několik scén ze života a současné závodní kariéry německého mistra ve službách škodováckého týmu Armina Schwarze při Rallye Akropolis, osmém podniku MS v automobilových soutěžích.

Scéna pro ilustraci. Německý veterán Schwarz najíždí při jedné z rychlostních zkoušek do ostré zatáčky a legenda českého rallye 80. let Svatopluk Kvaizar se v roli diváka chytá za hlavu. " Vždyť on jede úplně jinou stopu než všichni ostatní!" Už nevyřkne, že zatímco Loeb, Sainz, Gardemeister a spol. o vyčnívající skálu autem téměř škrtají, mezi Schwarzovu fabii a skalisko by se vešel ještě kamion.

Scéna k pousmání. V depu se mechanici škodovky dohadují, proč Schwarzovi vydrží brzdy jen nějakých šedesát kilometrů, zatímco ostatním pětkrát, šestkrát tolik. " Spálí je, protože na nich pořád stojí," zazní z klubka chlapů, zatímco věčný německý kverulant bedlivě sleduje, zda na jeho fabii dělají všechno, co si přeje a na co upozornil. Česky nerozumí, takže se jen usmívá, když se zpoza bariéry ozve: " Nechte to být, stejně to auto po pár kilometrech zničí!"

Scéna na veteránovu obranu. V Řecku auto nezničil a do cíle s ním dojel. Bez šance na solidní umístění a pochopitelně i tovární body, protože mu hned při první etapě praskla nádržka chlazení, voda zaplavila auto, poničila počítač a motor ve fabii se doslova zbláznil. " Schade, věřil jsem si," litoval jezdec, jehož roční angažmá přijde mladoboleslavskou stáj údajně na milion dolarů - tedy přes 20 milionů korun.

Scéna k zamyšlení. Německý veterán Armin Schwarz startoval letos jako jednička mladoboleslavské stáje v šesti z osmi soutěží mistrovství světa. Jednou havaroval, jednou byl diskvali . kován, dvakrát nedojel. K 18. místu z Řecka přidal 10. příčku na Novém Zélandu a 9. místo v Mexiku, jež znamenalo zisk jednoho jediného bodu pro tým. Pořádně drahého, protože byl vykoupen nejen Schwarzovým platem či 350 eury, což je cena každého kilometru ujetého v rallye, ale i balíkem dalším, který už ani není radno propočítávat, natož pak uvádět.


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop v cíli Acropolis 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose