www.car.cz
 

F 3000: Jarek Janiš dojel v Mugellu na šestém místě
     4.7.2005 07:21 - tisková zpráva


Ma-Con Charouz Junior Team – Mugello, závod 

Jarek Janiš dojel v Mugellu na šestém místě a v průběžném pořadí italského šampionátu F3000 je čtvrtý. Jan Cahrouz dnes dojel devátý a průběžně mu patří osmá příčka.

Oba jezdci Ma-Con Charouz Junior Teamu pro závod zvolili nastavení s menším přítlakem, aby mohli využít dlouhé cílové rovinky, tento plán však vyšel jen napůl. Janiš měl dobrý start a v první zatáčce si polepšil o dvě místa, jenže pak do něj najel jeden za soupeřů a výrazně mu poškodil bok vozu. To mělo za následek výrazné zhoršení aerodynamických vlastností vozu, nehledě na to, že Janiš musel po kolizi do trávy a ztratil mnoho míst. I přesto se dokázal dostat zpět na bodované příčky.

Charouzův závod byl klidnější, nejmladší jezdec šampionátu dokázal vylepšovat svou startovní pozici, nicméně body mu tentokrát unikly.

Jarek Janiš:Měl jsem dobrý start a v první zatáčce jsem byl čtvrtý, jenže potom jsem dostal z boku velkou ránu. Ještě nevím, kdo do mě najel, ale zničil mi celou bočnici a auto se pak logicky chovalo špatně. Po kontaktu jsem navíc musel do trávy a klesnul až za první desítku, za těchto okolností je šesté místo malým zázrakem. Schválně jsme nastavili zadní křídlo na minimum, vůz byl díky tomu rychlý na rovinkách a mohl jsem předjíždět. Na konci už jsem jel volně, protože kapotáž byla hodně poškozená a nechtěl jsem zbytečně riskovat.

Jan Charouz:Stejně jako Jarek jsme zvolili malý přítlak na zadním křídle a počítali jsme, že vůz bude zpočátku nedotáčivý, potom neutrální a nakonec přetáčivý. V zahřívacím tréninku se vůz choval podle předpokladů, v závodu však byl po celou dobu nedotáčivý, navíc se to postupně zhoršovalo. Proti tréninku jsem v závodu postoupil o několik míst vpřed, ale čekal jsem lepší víkend.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 od Marka Repky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose