www.car.cz
 

75 výročí okruh oslavil jízdou veteránů, dětským dnem i ohňostrojem
     22.6.2005 13:10 - tisková zpráva


Svátek na automotodromu

 

 V sobotu 21. května se brněnský automotodrom oblékl do svátečního. Tento den byl ve znamení oslav 75. výročí vzniku Masarykova okruhu. Od ranních hodin proudily do areálu stovky návštěvníků. Dopoledne a část odpoledne patřila hlavně těm nejmenším. Dětský den nabízel mnoho zajímavých atrakcí.

 

 Počínaje výstavkou závodních vozů a motocyklů přes možnost svézt se s motokárou na minibikové dráze, soutěže v různých dovednostech, autogramiády českých závodníků až po přehlídku nádherných veteránů, kteří přijeli ze starého okruhu do prostor parkoviště závodních strojů na automotodromu.

 

V odpoledních hodinách začalo přibývat návštěvníků. A to hlavně milovníků rockové hudby, protože v šest večer začal v prostorách tribuny „A“ velký rockový koncert Pink Panter Fest. Podle zatím neoficiálních odhadů brněnský automotodrom navštívilo za sobotu kolem 15.000 lidí. Po první koncertní části přišla slavnostní chvíle křtu nově vydané obrazové publikace, která mapuje 75 let historie závodů na Masarykově okruhu a později na brněnském automotodromu.

 

 Unikátní kniha vznikla díky úsilí týmu autorů a marketingového oddělení Automotodromu Brno. A to nebyl jediný sběratelský klenot slavnostního večera. Byla představena a pokřtěna i dokumentární videokazeta s unikátními záběry z třicátých let a ze slavného závodu roku 1949. Křtu knihy se zúčastnil europoslanec Petr Duchoň a celá řada významných osobností brněnského politického a kulturního života.

 

O půl jedenácté večer byl odpálen ohňostroj s názvem „Zrození Masarykova okruhu“. Hudba Zdeňka Kluky měla strhující náboj, rytmus i melodii a spolu s fascinující světelnou show Ivana Martínka vytvořila úžasnou podívanou. Ojedinělý ohňostrojný efekt plujících světel představoval v básnické hyperbole mladé a ještě nenarozené závodní jezdce, kteří se vznáší ke svým idolům a předkům k nebesům.

 

Emoce, které tato show vzbudila, vyvrcholily užaslým tichem a následným bouřlivým aplausem. Světelné divadlo nadchlo všechny diváky i hosty a bylo skvělým úvodem vyvrcholení večera, koncertu skupiny Kabát.

 

Poprvé v historii automotodromu se prostor divácké tribuny proměnil v koncertní kotel s vynikající akustikou. Tisíce nadšených fanoušků naší nejpopulárnější rockové kapely potvrdilo další možnosti využití areálu.

 

Celý sobotní program se obešel bez jakýchkoliv organizačních komplikací a všechny pořadatelské složky měly lví podíl na úspěchu tohoto dne. 

 

 

MO


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínková jízda k 75. letům Mas. okruhu, J.Suchan

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose