www.car.cz
 

Milan Chvojka se sádrou, ale Okříšky jede
     tisková zpráva


RALLY VYSOČINA SE TEAM CHVOJKA MOTORSPORT I PŘES POČÁTEČNÍ KOMPLIKACE ZÚČASTNÍ

Pro team Chvojkamotorsport, byly přípravy na letošní první soutěž MČR ve sprintrally ve znamení zdravotních komplikací a nejistoty.

Na Rally Vysočina byly přihlášeny za team Chvojka Motosport posádky:

Milan Chvojka – Zuzka Chvojková
Jarda Holý – Jirka Volf

Nejprve přišlo zranění Jardy Holého, který si při lyžování zlomil pravou nohu, absolvoval operaci a vyřadil se tak na minimálně 8 týdnů, posádka se tak 14 dnů před startem ze soutěže omluvila. Ovšem týden na to se přihodila další nemilá událost, když si Milan Chvojka při finále tenisového utkání nešťastně natrhnul vaz v kotníku na levé noze a jeho start byl ohrožen sádrou až po koleno.

Na základě těchto událostí se Zuzka Chvojková rozhodla využít nabídky a startovat v teamu JIPOCAR s Petrou Prokopovou (Škoda Fabia ve skupině N1), která bude v Okříškách stejně jako její bratr Martin Prokop začínat se soutěžní karierou v rally. Při prvních soutěžáckých krocích ji bude určitě vhod pomoc a rady zkušené spolujezdkyně.

Po odstoupení Jardy Holého, bude s Milanem Chvojkou startovat jako spolujezdec Jirka Volf. Milan Chvojka se cítí již mnohem lépe, v tomto týdnu sundal sádru z nohy a začal ji procvičovat, na start v Okříškách se již podle svých slov těší. Na dotaz co noha odpovídá:“Noha mě bolí mnohem méně když řídím, jak když chodím. Ale uvidíme v závoďáku, tam je to úplně jiné.“

Hanka Chvojková bude jako činovník pro bezpečnost řídit bezpečnostní dispečink rally. Hanka Chvojková společně s týmem svých spolupracovnic Jarkou Bejovou a Magdou Haškovou tak bude dohlížet na bezpečný a bezproblémový průběh rally.

V neposlední řadě budou teamové barvy předem neplánovaně hájit také Dušan Kouřil – Láďa Dolínek s vozem Ford Escort Kit Car, který si právě od svého spolujezdce pronajal Dušan Kouřil po té, co mu nepřišli důležitě komponenty motoru pro dokončení repase na jeho Seatu Ibiza Kit Car.

Všem fanoušků, které neodradí od sledování soutěže ani pokračující zimní počasí děkujeme za podporu a přejeme hodně pěkných zážitků.

ChM - tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose