www.car.cz
 

POZOR, pozor: Do Mostu míří evropská motocyklová elita
     6.7.2005 23:16 - tisková zpráva


Největší akce pro příznivce jedné závodní stopy

 

V už tradičním termínu v první polovině července, přesněji od 8. do 10. 7. 2005 se na závodní dráze mosteckého Autodromu Duhové Energie opět koná český podnik Mistrovství Evropy silničních motocyklů. V rámci podniku, který nese název Doprastav Open, se divákům představí také účastníci českého motocyklového přeboru.

 

V Mostě se účastníci evropského šampionátu scházejí letos už po osmnácté. V historii se zde při těchto podnicích vystřídali snad všichni dnešní fenomenální jezdci Grand Prix, jejichž výkony tolik obdivujeme u televizních obrazovek na světových okruzích. Bojovali zde Capirossi, Lindholm, Rossi, Dovizioso, Gavira, Rolfo, Nieto, Poggiali, Giugovaz, ale i mnoho a mnoho dalších.

 

 Z našich musíme vzpomenout na Jardu Huleše, který si odsud odvezl hned několik vítězných věnců, ale rozhodně i na Lukáše Peška, či bratry Smrže. Také letos bude dobré pečlivě sledovat výkony těch nejlepších, protože například Igor Kaláb v kubatuře stopětadvacítek má už dnes do světového šampionátu našlápnuto velice rezolutně. 

 

 Stejně tak ale stojí za sledování například výkony mladého Španěla Alvaro Moliny, který ve dvěstěpadesátkách zatím nikomu nedaroval ani centimetr trati a všechny čtyři dosavadní podniky vyhrál.

 

Startovní listiny jsou skutečně velice obsáhlé. Ve stopětadvacítkách budou kromě Igora Kalába hájit české barvy ještě i Robin Hošek, Michal Šembera, Michal Vecko, Lukáš Rážek a Patrik Vostárek. V kubatuře čtvrtlitrových speciálů startují Jiří Mayer a Michal Filla. V kubatuře Supersport, což je oblíbená kategorie silných čtyřtaktů, startují Martin Dokoupil, Václav Bittman, Daniel Bock, Jiří Brož, Jiří Fejta a Marek Svoboda.

 

Do Mostu se ovšem chystají také účastníci evropského poháru Superstock a mezi nimi jsou přihlášeni Miloslav Beznoska, Jakub Glaser, Lubomír Brusch, Tomáš Holubec a také jedna z mála žen v náročné kategorii Jitka Formánková.

Tři kategorie Přeboru České republiky, které jsou na programu mosteckého víkendu, reprezentují kubatury, slibující napínavou podívanou.

 

Na rozdíl od mistrovských kubatur zde je technický předpis relativně volnější. Jede se tedy volná třída od 250 do 600 ccm, volná nad 600 ccm a velice atraktivní Supermono, třída čtyřtaktních jednoválců s maximálním obsahem 800 ccm, která je už pravidelným a tradičním doplňkem mosteckého podniku evropského šampionátu a stává se i tradičním cílem mnoha jezdců z okolních evropských zemí.

 

Program víkendu má obvyklou náplň. Čtvrtek a páteční dopoledne jsou vyhrazeny testování a v pátek od 14,00 začínají volné tréninky. Sobotní jízdy začínají už v 8,00 prvními kvalifikacemi a to hlavní přijde nařadu v neděli, kdy po ranních warm-upech začíná první ostrý závod v 11 hodin a 30 minut.

 

 

(4.7. 2005)

 

 DM                                                                      http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na MČR v superkrosu 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose