www.car.cz
 

David Vršecký v sobotu skvěle: druhý na Nurburgringu!
     10.7.2005 10:57 - tisková zpráva


Ani na jednom z nejslavnějších okruhů světa nebyla přerušena skvělá série Davida Vršeckého, který se po závodech v Barceloně, Misanu, Albacete a Nogaru opět probojoval na stupně vítězů! Po dojezdu pohárového závodu se tak mohl poprvé v této sezóně radovat ze druhého místa.
 
„Jsem velice spokojený, musím říci, že jsem tak dobrý výsledek snad ani nečekal,“ řekl roudnický trucker vzápětí po projetí cíle. Základ svého úspěchu položil skvělým startem, po kterém se posunul z původního šestého místa na třetí pozici. „Start se mi skutečně povedl, viděl jsem volné místo, tak jsem tam Buggyru pustil,“ komentoval David postartovní manévr, po kterém se Albacete startující z první řady propadl až na osmé místo.
 
Uznávám, že se jednalo o tvrdý souboj, ale o tom přece truckracing je. Rozhodně si nemyslím, že by měl Antonio, který sám jezdí na hraně jakýkoli důvod k protestu.“ Až do konce čtvrtého kola jezdil David na třetí pozici, pak se obětí jeho skvěle načasovaného útoku stal vedoucí muž průběžného pořadí Egon Allgauer. „Celý manévr jsem si pečlivě připravil, vyšel mi dokonale.
 
V té době ztrácel David na vedoucího Jochena Hahna necelé tři sekundy. „Jel jsem svoje. Z depa jsem věděl, že jsem v šestém kole zajel nejrychlejší kolo. Pořád to ale nebylo tak rychlé, abych jel na krev a snažil se Jochena, který jel v totální pohodě dohnat. Cíl přišel nějak hodně brzo.“

Jeho týmový kolega Gerd Koerber startující ze druhé řady naopak doplatil na nepříliš povedený start, po kterém se ocitl až na sedmém místě. Vzápětí se však pustil do boje, takže v nájezdu do druhého kola byl pátý, ve třetím kole se posunul před čtvrtého Vojtíška, dalších sedm kol pak sváděl tuhé boj s Allgauerem o třetí místo.
 
V nájezdu do sedmého kola se pak dokonce dostal před rakouského jezdce, bohužel jeho radost trvala pouze několik sekund. „V další zatáčce jsem byl dlouhý a Egon šel přede mně.
 
Škoda, že jsem kolo před koncem neustál útok Antonia Albaceteho. Jel jsem ale na domácím okruhu, proto jsem musel hodně riskovat. Sedmnáct sobotních bodů není tolik, kolik jsem čekal, se svým výkonem jsem ale vcelku spokojený. Věřím, že si zítra spravím náladu.“
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Le Mans 2004 - havárie Buggyry

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose