www.car.cz
 

Argentina 2005 a Citroen : V Carlosových šlépějích…
     12.7.2005 00:48 - tisková zpráva


25. ročník Rallye Argentina (14.-17.7.2005)

 

Druhá polovina letošního seriálu MS FIA v rallye začíná návratem na jižní polokouli. Při této příležitosti přijedou za rovník na argentinskou půdu  hned 4 vozy Xsara WRC.

 

Tým Citroën Total vysílá do boje dva z těchto vozů. První s posádkou složenou z mistrů světa Sébastien Loeb/Daniel Elena. Současní leadři Poháru pilotů, Seb a Daniel, se budou snažit pokračovat ve stopách Carlose Sainze, který tu loni ve Villa Carlos Paz vyhrál. Za volantem druhé Xsary WRC uvidíme po kratší pauze opět François Duvala, který nadále přebírá dosavadní úlohu Carlose Sainze. Mladému belgičanovi bude « noty » číst nový spolujezdec, Sven Smeets.

 

Soukromé vozy Citroën týmu Kronos Racing budou, jako na Řecké rallye, v rukou posádek Manfred Stohl/Ilka Minor a Xavier Pons/Carlos del Barrio.

 

Po absolvování středomořské trilogie – horkých a rozbíjecích rallye, je argentinská zkouška něčím úplně jiným. Jezdci se již těší na erzety v Sierra de Córdoba a jejich zajímavou různorodost. Argentinská rallye nabízí velmi široké spektrum : pomalé i rychlé úseky,  výškové rozdíly terénu, který vymršťuje vozy do vzduchu a nabízí se tak nesmírně zajímavé scenérie, početné brody, které piloti projíždějí vysokou rychlostí nebo povrchy tratí, které se rychle mění z pevných na písečné a naopak. « Na poli jezdeckého umění se tu skutečně můžeme « vyřádit » ! », říká Sébastien Loeb.

 

Mezi další charakteristiky této soutěže patří : svěží vzduch, často až zimu, kterou je toto roční období v Argentině poznamenané, na druhé straně vyvažuje vřelé přijetí a nadšení tamních diváků, pro něž je typická radost, entuziasmus, hluboká znalost rallye a obrovské fandovství tomuto sportu. Podle organizátorů se očekává ve třech údolích : Punilla, Calamuchita et Traslasierra…až 1,5 milionu diváků.

 

Po svém prvním úspěšném startu v roce 2003 se Xsara prosadila na stupně vítězů i v roce 2004 a má tak na svém kontě z loňského roku vítězný double (1. 2. místo), a dokázala tak, jak dobře je na místní terén připravená. S využitím předchozích zkušeností se letošní argentinské nastavení Xsary ladilo na jihu Španělska. Po skončení testů, které zahrnovaly samozřejmě i testy pneumatik, byli oba jezdci s výsledkem velmi spokojeni.

 

Zbývají jen dvě neznámé. Jaké bude počasí ? A teploty, které budou jistě nižší než v minulých ročnících, - mohou mít vliv na rozložení sil, které tandemu Citroën/Michelin pod taktovkou posádky Sébastien Loeb/Daniel Elena umožilo dosáhnou již pěti vítězství v řadě ?

 

Tyto otázky zakládají důvod k opatrnosti. Opatrnost ale vůbec neznamená nedostatek sebedůvěry a očekávání našeho týmu. Dojde tedy na šesté vítězství v řadě ? « Značka s dvojitým šípem » o tom v každém případě sní a Guy Fréquelin slibuje : « Uděláme pro to všechno ! »

 

Michelin, Magneti-Marelli, Kinetic, OZ, AIS, Météo France a Citroën Financement jsou partnery týmu Citroën Total v MS v rallye.

 


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose