www.car.cz
 

V Argentině Kresta začne rozumným tempem , jak se osvědčilo
     14.7.2005 16:46 - tisková zpráva


Krestu čeká argentinská premiéra

Posádka týmu BP-Ford Roman Kresta a Jan Možný se již připravuje na specifické trati Rally Argentina, do které nastoupí poprvé. Hlavním cílem je dokončení závodu a zisk bodů.

Druhou čtvrtinu sezony charakterizovaly drsné, kamenité cesty a vysoké teploty, které představovaly tvrdé testy pro jezdce i vozy. Pampy argentinské provincie Cordoba jsou proti nim velmi odlišné. Povrch cest se střídá, ale zahrnují hlavně měkký, písčitý povrch, který často bývá při druhém průjezdu rozježděný a za deště se rychle mění v bahno. Teploty se můžou střídat od mrazivých rán až po 15 °C odpoledne.

 

Tyto cesty nejsou tak náročné jako v předchozích soutěžích, ale posádky týmu BP Ford nepodlehnou dojmu, že to bude snadná soutěž. Proslulé nedělní zkoušky Giulio Cesare a El Condor se jedou na místech připomínající měsíční krajinu a patří k nejtěžším v celé sezoně. Cesty lemují velké kameny, které jsou projíždějícími vozy někdy natlačeny přímo do trati.

 

Časté jsou přejezdy řek, organizátoři naplánovali 27 odlišných brodění, a nádherné scenérie otevřených plání nabízejí nádherný pohled temperamentním Latinoameričanům, kteří ve velkých počtech obklopují rychlostní zkoušky.

 

Kresta v Argentině nikdy nezávodil, ale v roce 2001 odjel kompletní trénink. „Start v nové soutěži není nikdy snadný,“ říká Kresta. Trénink mi dal určitou představu o charakteristice cest, ale skutečný cit pro ně mi dá až jízda závodní rychlostí v samotných erzetách. Ale jsem na to zvyklý, protože jsem letos už několikrát jel nové soutěže. Je důležité nedávat si příliš vysoké cíle.

 Pro mě je nejdůležitější získat co nejvíce zkušeností s argentinskými erzetami. V budoucnu mi to pomůže. Takže začnu rozumným tempem bez přílišného rizika a budu se soustředit na dojetí do cíle.

V této sezoně tato taktika několikrát přinesla body mě i Fordu, takže doufejme, že to v Argentině dopadne podobně.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rallye Acropolis 2005 od Martina Viďourka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose