www.car.cz
 

Motokárová elita se sjede do Sosnové bojovat o evropské finále!
     15.7.2005 08:15 - tisková zpráva


Nejlepší motokároví jezdci se sjedou na Autodrom Česká Lípa k Mistrovství Evropy v kartingu, které se uskuteční v termínu 14. - 17. července.

 

Na sosnovské dráze proběhne jeden z trojice kvalifikačních závodů pro region střední Evropa o postup do finálového závodu kontinentálního šampionátu. V rámci Centrálního regionu bude bojovat 169 jezdců z 13 zemí - Itálie, Německa, Rakouska, Řecka, Turecka a z bývalých zemí východní Evropy o postup do finálového podniku ve třídách ICA a ICA - junior.

 

V každé třídě postupuje do finálových klání v italské La Conce a Sarnu 24 jezdců.  Vedle Sosnové se kvalifikační závody uskuteční pro Severní region v norském Rundskogenu, Západní region bude bojovat ve francouzském Salbrisu. Celkem pořadatelé hlásí rekordní účast 436 jezdců! Na severu Čech se objeví nejvíce jezdců z Itálie, která patří ke světové velmoci této třídy strojů s obsahem motoru 100 ccm. Ve startovním poli se představí čtrnáct českých motokáristů, kteří se budou snažit o postup do finálových jízd. Největší naděje má Erik Janiš, lídr průběžného pořadí mistrovství Evropy prestižní třídy ICC 125.

 

Sedmnáctiletý jezdec si musí v Sosnové zvyknout na odlišný stroj s motorem o nižším obsahu, jízdu bez převodovky a slabší brzdy. Na sosnovské dráze se rovněž uskuteční další závod KART Grand Prix, kde je přihlášeno 25 motokáristů z 6 zemí. Celkem se v Sosnové představí 194 jezdců z 18 zemí!

 

Závod mistrovství Evropy motokár se v České republice uskuteční již pošesté, premiérově diváci uvidí kategorie ICA a ICA – junior. Evropský šampionát v kartingu se do Sosnové vrací po čtyřech letech, neboť naposledy se na severu Čech jelo v roce 2001. Během pátečního odpoledne a sobotního dopoledne jsou na programu měřené tréninky, první kvalifikační jízdy začínají v sobotu 16. července v 11 hodin.

 

V neděli 17. července závod vyvrcholí, dopoledne jsou na programu kvalifikační a opravné jízdy. Po představení jezdců (13.15 hodin) se uskuteční od 14 hodin první finálové jízdy a program uzavírají v 16 hodin druhé finálové jízdy. Krátce před osmnáctou hodinou proběhne vyhlášení vítězů. Pořadatelé stanovili jednotné vstupné do areálu Racing Areny, na sobotní den stojí vstupenka 100 Kč a v neděli 150 Kč.

 

 

 

V České Lípě 13. července 2005                                                             Roman ORDELT

                                                                                                                   tiskové středisko

                                                                                                            Autodrom Česká Lípa

  

 

 


 
 
Fotogalerie:   ME moto v Mostě, červenec 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose