www.car.cz
 

Rychlá i technická a hlavně vydařená Rallye Prachatice
     16.7.2005 07:51 - tisková zpráva


Rychlá i technická Rallye Prachatice

 

 

…tak by se dala pojmenovat II. Rallye Prachatice, na které se vydalo bojovat také šest posádek domácího teamu Rallye Sport Promotion. Navzdory předpovědím a předcházejícím dešťovým dnům vyšlo i počasí, a tak nic nebránilo k příjemnému průběhu soutěže, i když malý otazník nad těžkými mraky, které se proplétaly azurovou oblohou, visel po celý den.

 

Hned na první, velmi rychlé páteční rychlostní zkoušce dostal hodiny Ludvík Otto. Bohužel se trefil zadní částí vozu do stromu tak nešťastně, že další pokračování v jízdě bylo nemožné. „zmačkané plechy levého zadního blatníku se zakously do kola tak, že okamžitě prodřely pneumatiku a další výměna byla zbytečná, neboť by se opakovalo totéž. Další dva testy bychom za této situace nedojely“, řekl smutně Ludvík.

 

Boje na předních pozicích třídy SA4 tedy sváděly další favorité Leoš Flídr, Dan Landa, Pavel Červenka a Martin Kožmín, v tomtéž pořadí i skončila páteční etapa. Jiří Rozsypal jedoucí poprvé pronajatou Mitsubishi Lancer Evo VI skončil na osmém místě.

 

Ve třídě SA2 si čtvrtou příčku držel Petr Matějovský za prvním Vlčkem, druhým Markem a třetím Dunovským.

 

Třídu SA1 v pátek vyhrál svou dravou jízdou Laďa Belinger, který po té bohužel odstoupil pro prasklý kotouč své Felicie, druhým místem nás potěšil výborně jedoucí Lukáš Veselý.

 

V sobotní ráno nejprve odpadl Leoš Flídr pro technickou poruchu na motoru svého Eva. V následující páté vložce měl ošklivě vypadající nehodu Dan Landa, který po „skoku do cílové fotobuňky“ ve vysoké rychlosti vylétl z trati a přerazil několik stromů. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. RZ byla zrušena.

 

Po dalším, již bezproblémovém průběhu soutěže a krásných soubojích v jednotlivých třídách, se v konečném pořadí umístil na 6. místě ve třídě SA4 Jirka Rozsypal s Honzou Paulikem, ve třídě SA2 na 4. místě Petr Matějovský s Pavlem Dreslerem a na témže 4. místě ve třídě SA1 Veselý s Michálkovou. Podrobné výsledky najdete na www.rallyesport.cz.

 

Celkově se, dle našeho názoru, II. Rallye Prachatice vydařila a navázala tak na loňský velmi dobře hodnocený ročník. Při pohledu do letošní startovní listiny je patrný stále rostoucí zájem o Českomoravský pohár a to nejen co do kvantity ale také kvality startovního pole.

 

 

Press RSP

www.rallyesport.cz

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose