www.car.cz
 

Václav Pech jun. oficiálně potvrzuje i starty ve sprintrally
     tisková zpráva


Po dvouměsíční zimní přestávce se koncem tohoto týdne opět rozběhne kolotoč domácích šampionátů v automobilových soutěžích. Po velmi úspěšných předchozích sezónách, kdy Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem dokázal získat dvakrát po sobě jak domácí, tak slovenský titul mistra v rally, čeká tuto plzeňskou posádku první letošní domácí start.

Program Euro Oil teamu bude v roce 2004 zaměřen především na domácí scénu. Team se zúčastní jak Mezinárodního mistrovství České republiky v dvoudenních automobilových soutěžích, tak Mistrovství České republiky ve sprintrally. A právě první rallysprintová soutěž se jede již o tomto víkendu v okolí Okříšek na Moravě.

Velmi se na závody těším. Máme letos za sebou již první bodovaný závod Mezinárodního mistrovství ČR, který se jel začátkem ledna v Rakousku, ale ten byl tak časově spojen s předchozí sezónou, že teprve start v Okříškách vnímám jako faktický začátek letošní soutěžní sezóny. Myslím si, že nás čeká náročná soutěž především díky chladnému zimnímu počasí, které se zatím nemá k ústupu. Teploty kolem nuly a občasné sněžení totiž nabízejí hned několik možností povrchů, na kterých se bude závodit. Může se jet na suchém, případně mokrém asfaltu, pravděpodobně bude všude značná vrstva zimního posypu, ale může také napadnout sníh a pojede se na sněhové vrstvě. Snažíme se být na toto dobře připraveni, a proto vezeme do Okříšek všechny druhy podvozků a značné množství pneumatik pro popsané povrchy. Nejsme čeští silničáři a počasí nás nesmí zaskočit, komentuje přípravy před závodem Václav Pech jun.

Rally Vysočina odstartuje v sobotu 13. března 2004 v 8:00 z Okříšek, kam se závodníci po absolvování devíti rychlostních testů opět odpoledne vrátí. Vítěz soutěže projede cílovou rampou v půl čtvrté odpoledne. Mezi vozy, které budou jistě přitahovat největší pozornost diváků, bude patřit Ford Focus WRC v modrožlutých barvách Euro Oil teamu pro letošní rok doplněný o cigaretovou reklamu Petra. Popřejme posádce, která má vzhledem k předchozím výsledkům startovní číslo 1, úspěšný vstup do tímto podnikem začínajícího Mistrovství České republiky ve sprintrally.



Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz


Tisková informace Euro Oil teamu, Plzeň, 10.3.2004

Tuto tiskovou informaci připravuje redakce RallyeJournal.cz.




 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose