www.car.cz
 

Enge se po vážné nehodě v Nashvillu cítí lépe. Zlomeniny nemá
     18.7.2005 16:53 - tisková zpráva


Enge se po nehodě v Nashvillu cítí lépe - (18.07.05)

Tomáš Enge, jezdec týmu Panther Racing, se po nehodě v závodu Firestone Indy 200 v Nashvillu vrátil ještě v sobotu v noci do Indianapolis. Enge utrpěl zranění obratlů T12 a L1 poté, co jeho vůz RockStar Chevrolet narazil po selhání zadního zavěšení kol do zdi. O jeho startu v dalších závodech se rozhodne po dalších vyšetřeních v nejbližších dnech.

Český jezdec odstartoval do závodu z 11. místa a v době nehody byl na osmé příčce. „Začátek závodu proběhnul velmi dobře, získal jsem několik míst a jel jsem ve vedoucí skupině, aniž bych musel příliš riskovat,“ řekl Enge.

 

 „Můj RockStar Chevy byl v závodu podstatně lepší než v trénincích. Ve 28 kole se vůz najednou utrhnul a pak jsem byl už jen pasažér. Selhalo zavěšení zadních kol, ale v tuto chvíli ještě nevíme, který díl to konkrétně byl.“

 

Enge byl po nehodě vyšetřen v lékařském středisku na okruhu a následně převezen do univerzitní nemocnice v blízkém Lebanonu, Tennessee. „Náraz byl hodně tvrdý a okamžitě jsem ucítil bolest,“ vysvětlil liberecký rodák. „Vyšetření naštěstí neukázalo žádné zlomeniny, ale jsou tam nějaké krevní sraženiny.

Trochu to bolí, ale je to podstatně lepší, než když jsem měl zlomená žebra (po nehodě v Motegi). Na začátku týdne podstoupím další vyšetření a pak se uvidí, kdy budu moci znovu usednout do mého RockStar Chevy.

Kdyby to bylo na mě, šel bych okamžitě závodit, protože jsme byli v posledních závodech rychlí a máme hlad po úspěchu.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Jan Vonka - FIA GT - Dubai 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose