www.car.cz
 

Devět pozic zlepšení body Mikšovskému stejně nepřineslo
     19.7.2005 07:38 - tisková zpráva


Po špatné kvalifikaci dokázal Tomáš Mikšovský v závodě svou pozici vylepšit o devět míst, body to nakonec stejně nepřineslo, Tommy se tak v cíli musel spokojit s dvacátou pozicí.

 

Tomáš Mikšovský nastoupil v Brně k další konfrontaci se světovou elitou třídy Superstock. Během pátku absolvoval Tommy celkem 14 kol volného tréninku a poté dalších 16 v kvalifikaci. Po ranních 1:10,815 se nedokázal Tommy odpoledne zlepšit, když za ranním maximem zaostal o jednu sekundu. V sobotu se vše opakovalo a Tomáš Mikšovský byl opět rychlejší v ranním trénování (1:10,382), zatímco v odpolední kvalifikaci jezdil o 0,6 sekundy pomaleji.

 

Do nedělního závodu nastupoval Tomáš ze zdánlivě bezvýchodné pozice označené číslicí 28 a cíl tak byl jediný - zvládnout start a perfektně projet prvním kolem. První cíl vyšel a Tommy do úvodní zatáčky najížděl okolo 25. pozice. Poté, co předjel další jezdce, zvládl i druhý cíl, který pro něj při průjezdu cílem úvodního kola znamenal 20. pozici. Pak se bohužel opět začal motocykl přehřívat. Tomáš postupně ztratil několik pozic. Po vypadnutí tří jezdců projel cílem jako dvacátý v pořadí, za což se bohužel body nepřidělují.

 

Tomáš Mikšovský

Víc se nedalo udělat, z 29. místa na startu jsem se v cíli posunul o devět pozic, což je myslím dobré. Během kvalifikací, ale i během závodu, se mi hodně přehřívala motorka. V jednu chvíli jsem tam měl dokonce 95 stupňů a optimální je přitom 75 až maximálně 80 stupňů. V závodě jsem se chytil skupinky s LeGrellem, Pennou, Jansenem a dalšími.

 

Bohužel jsem neměl potřebný maximální výkon a oni mi tak na rovinkách stále ujížděli. Na brzdy jsem je v zatáčkách dokázal zpočátku stahovat, ale později se to již nedalo. Dělal jsem co šlo, ale oni mi ujeli. Ke konci mě dojeli Vos s Haaralou a já měl starosti zůstat alespoň na tom dvacátém místě.

 

Možná to bude znít divně, ale musím říct, že jsem si opravdu dobře zazávodil a tak to z téhle stránky byl dobrý závod. Velká škoda je té kvalifikace, po které jsem tušil, že to na body nebude. Musím na této části víc zapracovat, poslední dobou se mi nedaří zajíždět kvalifikaci tak jak bych si představoval. Je to velká škoda, tento závod se jel před domácím publikem, bylo to poprvé, kdy se jelo Mistrovství světa Supersport v naší republice a já chtěl získat pro náš stát body.

 

Fanoušci by si to zasloužili, hodně by si to zasloužil i můj tým, který neustále pracuje na zdokonalení našich motocyklů. Jejich tvrdá práce potřebuje odměnu v podobě bodů a tak doufám, že jim je brzy zajistím. Teď jedeme do Anglie a tam to bude opravdu nesmírně těžké. Doufám, že po závodě budeme spokojenější.

 

 

Výsledky závodu World Supersport na okruhu v Brbě:

  1.- Sébastien Charpentier (FRA-Honda)

  2.- Michel Fabrizio (ITA-Honda)

  3.- Gianluca Nannelli (ITA-Ducati)

  4.- Robbin Harms (DAN-Honda)

  5.- Javier Fores (AUS-Suzuki)

……….

20.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda)

 

 

 

Petr Štola

PR Moto Road Racing Agency

www.tomasmiksovsky.com

http://racing.motorkari.cz


 
 
Fotogalerie:   MS superbike, Brno 2005, foto P. Procházka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose