www.car.cz
 

Motocyklový tým KL Intermoto Czech v Brně nezazářil
     19.7.2005 07:46 - tisková zpráva


TISKOVÁ ZPRÁVA TÝMU KL INTERMOTO CZECH REPUBLIC

 

Prozatím nejnáročnější závod doplněný o další obrovskou zkušenost absolvoval královéhradecký motocyklový tým KL Intermoto Czech Republic, který doplněný o italského jezdce Simone Sannu nastoupil k domácímu závodu Mistrovství světa Supersport, jenž se o uplynulém víkendu konal na okruhu v Brně.

 

Po náročných trénincích a kvalifikacích nastoupili Tomáš Mikšovský a Pawel Szkopek do závodu až z 28. resp. 26. pozice. Slavný italský jezdec Simone Sanna, který pro závod v Brně využil nabídky největšího českého týmu, potvrdil svou zkušenost a získal dvanáctou kvalifikační pozici, se kterou byl tým i jezdec spokojen.

 

Bohužel po několika kolech závodu udělal Simone jezdeckou chybu na výjezdu ze zatáčky ve spodní části okruhu, která ho stala nejen tři sekundy, ale především ztrátu kontaktu se skupinou, jenž v konečné fázi závodu bojovala dokonce o sedmé místo. Sanna poté podlehl v těsném souboji svému krajanu Miglioratimu a jak později přiznal, po další drobné chybě ztratil kontakt i s ním. Tím pro italského jezdce skončila motivace a do cíle přijel až na devatenácté pozici.

 

Jako blesk do samotného závodu vtrhl nymburský Tomáš Mikšovský, který z beznadějné pozice na startu dokázal svým tradičně skvělým startem, ale především opětovně vynikajícím prvním kolem, překonat hned osm svých soupeřů, když cílem právě úvodního kola projížděl na dvacáté pozici. Pak však podlehl několika rychlejším jezdcům, když především z Grand Prix ostříleným Jarno Jansenem sváděl vyrovnanou bitvu.

 

Po problémech, které ze závodu vyřadily tovární jezdce Yamahy a Francouze Foreta, si náš jezdec dojel pro konečné dvacáté místo, když za zkušeným Simone Sannou dokončil závod o pouhé tři sekundy. Pawel Szkopek od samotného startu bojoval se svým motocyklem. Nastavení motocyklu, které si polský jezdec pro náročný závod zvolil, se ukázalo jako nevhodné a jezdec tak trpěl především na výjezdech ze zatáček. Po několika kolech se Pawlovi velmi opotřebovaly pneumatiky a přišly i svízelné situace, při nichž došlo dokonce na odřený loket kombinézy. Pawel cílem závodu projel na 24. místě.


Josef Kubíček /manažer týmu/

Co k tomu dodat? Jednoznačně nejhektičtější závod za celou dobu existence týmu KL Intermoto Czech Republic. Nejnáročnější týden mého života nakonec neskončil dle našich očekávání. Simone Sanna během tréninků potvrdil jaký je skvělý jezdec, ukázal nám také, že naše motorky sice nedokáží konkurovat letošním Hondám, které jsou navíc podporované továrnou, ale že na boj okolo desátého místa mají.

 

V závodě bohužel nesplnil naše očekávání a nezískal pro naše barvy žádný bod. Po chybě ztratil kontakt nejen se skupinou první desítky, ale později i s několika dalšími jezdci. Sám po závodě přiznal, že poté, kdy jej předjel jeho krajan Migliorati, přestal bojovat. Tomáš zaslouží uznání především za výborný start a opět vynikající první kolo. Doplatil na špatnou kvalifikaci, při které se prakticky připravil o lepší umístění.

 

Pawel během závodu řešil jednu prekérní situaci, pneumatiky ho neudržely a jak sám dodal, jednou byl už dokonce na zemi při výjezdu z předposlední pravé zatáčky. Poté co spadl z motorky, tak se jen zázrakem udržel v závodě. Nedá se nic dělat, ale bojovat nepřestáváme, jedeme dál. Už za tři týdny je před námi další výzva, kterou je přenáročný okruh Brands Hatch!

 

 

 

 

KL Intermoto CZECH Republic

PR Moto Road Racing Agency

www.klintermoto.cz

intermoto@klintermoto.cz

racing@motorkari.cz

http://racing.motorkari.cz
 
 
Fotogalerie:   MS superbike, Brno 2005, foto J. Vrátil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose