www.car.cz
 

Václav Pech jun. po páté v Blovicích nevyhrál. Stříbro taky dobré
     19.7.2005 21:06 - tisková zpráva


Václav Pech jun. druhý na Rallye Úslava
Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 19.7.2005

Čtyři předchozí ročníky blovické soutěže neznaly jiného vítěze než plzeňského jezdce Václava Pecha jun. Letos tomu bylo jinak – Václav skončil druhý. Možnost poprat se o páté vítězství v této soutěži v řadě zhatila hned v úvodu prasklá poloosa.

„Je to pro nás domácí soutěž a chtěli jsme zde podat před místními fanoušky a příznivci co nejlepší výkon. Bohužel hned na první rychlostní zkoušce nám praskla pravá přední poloosa a tím pádem jsme měli jen tři hnaná kola. To se samozřejmě muselo projevit v dosahovaných časech a jak se ukázalo později, právě tato časová ztráta ze druhé a třetí rychlostní zkoušky byla rozhodující pro výsledek našeho souboje o vítězství,“ říká Václav Pech jun.

Václav Pech jun. vyhrál tři rychlostní zkoušky ze zbývajících pěti, ale na smazání časového náskoku Štěpána Vojtěcha v čele to nestačilo. Přesto není tým z výsledku na Rallye Úslava zklamán. „Podařilo se nám dojet na druhém místě a připsat si důležité body do tabulky MČR ve sprintrallye. Měli jsme při té smůle také trošku štěstí, že závada na našem voze nebyla rozsáhlá a šla vlastně poměrně snadno v servisu odstranit.

Přesto, že zvítězil náš největší soupeř v boji o titul, bodový příděl za druhé místo z Blovic nám zachoval náskok na prvním místě v tabulce tohoto šampionátu. Byl jsem také spokojen s počasím, které, ač hrozilo deštěm, zůstalo ryze letní a možná i právě proto jsem mohl kolem trati registrovat hojný počet diváků. Těch se také sešlo velké množství jak na slavnostním představování posádek během pátečního večera, tak i při dojetí v sobotu odpoledne na cílovou rampu.

Trošku mě mrzí, že nebudeme mít doma krásný putovní pohár určený pro vítěze. Byl u nás ve firmě vždy vystaven na česném místě, neboť je na něm již pětkrát moje jméno, ale současně je tam také zapsán jako vítěz jednoho z prvních ročníků můj táta. Je to pro nás motivace na příští rok a uděláme vše proto, abychom ho zase měli doma,“ hodnotí své vystoupení na Rallye Úslava jezdec EuroOil teamu Václav Pech jun.

Soutěžáci nemají prázdniny, a tak na jezdce čeká za čtrnáct dnů další podnik zařazený do šampionátu ve sprintrallye, kterým je 27. ročník Rallye Agropa Pačejov. Na startu nebude chybět ani plzeňská posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel.


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

 

Konečné výsledky 12. Rallye Úslava 2005

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Vojtěch-Ernst

Pech-Uhel

Trněný-Pritzl

Szabó-Skočovský

Votava-Synáč

Vlček-Pech

Semerád-Ceplecha

Peták-Joska

Liška-Mynářová

Odložilík-Odložilík

Peugeot 206 WRC

Ford Focus WRC

Škoda Octavia WRC

Škoda Octavia WRC

Mitsubishi Lancer Evo VIII

Mitsubishi Lancer Evo VII

Mitsubishi Lancer Evo VII

Renault Clio S 1600

Mitsubishi Lancer Evo VIII

Renault Clio S 1600

36'15"4

+24"6

+1'28"0

+2'22"8

+3'13"9

+3'15"7

+3'29"2

+3'38"2

+3'49"0

+3'58"5


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Blovice 2005, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose