www.car.cz
 

Štefan Rosina vyzkouší závody do vrchu a pojede Babu
     21.7.2005 09:48 - tisková zpráva


Slovakia MATADOR 2005 – další prezentace týmu, tentokrát v závodě do vrchu

 

Tradiční slovenský podnik evropského vrchařského šampionátu, který se jede o víkendu na Pezinské Babě, bude další prubířskou zkouškou Bohemia Racing Teamu. Jak předchozí řádky napovídají, půjde tentokrát o jinou závodní kategorii, než bývá obvyklé. Z okruhů na rovině se tedy tým stěhuje do kopců.

 

Pezinskou Babu v barvách slovenského pneumatikářského giganta pojede také Štefan Rosina mladší, jezdec, který je v současnosti s vozem AUDI A4 ST vedoucím jezdcem českého okruhového mistrovství v kubatuře do 2000 ccm Divize 4. V celkovém pořadí je  pátý. Ve slovenském šampionátu si drží druhé místo a vede pohár juniorů.

 

Milan Maděryč na druhém voze AUDI je celkově dvanáctý a ve své kubatuře je za slovenským mladíkem druhý. A aby byl výčet výsledků úplný, dodejme, že v poháru stájí drží tým páté místo v šampionátu a v hodnocení soutěžících Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu je celkově čtvrtý, přičemž Jiří Gottwald je v dosavadním pohárovém bodování šestý a Jani Paasonen desátý.

 

Vraťme se ale k víkendovému závodu do vrchu, který Štefan bere jako velice příjemné zpestření svého závodnického kalendáře. „Rozhodně se velice těším a rád bych ve své třídě zopakoval úspěch z loňska, kdy jsem jel s BMW M3. Na jednu stranu jsou závody do vrchu jiné, než běžné okruhy. Nejsou tu žádné záchytné, či únikové zóny.

 

Pětikilometrový úsek se jede jen dvakrát  a pokud člověk udělá chybu, už nemá možnost ji napravit jako na okruhu, kdy si prostě v příštím kole dává větší pozor. Na druhou stranu je to všechno velice podobné právě tím, že existuje jen jedna optimální a tedy nejrychlejší stopa, stejně jako na okruhu,“ filozofoval Štefan před odjezdem.

 

Konkurence bude na Babě veliká, protože v předběžné startovní listině je na 160 jmen z celé Evropy a to dokonce i těch nejzvučnějších. Velice důležité bude, že týmové AUDI A4 ST, s nímž pojede Štefan, bude při tomto podniku premiérově obuto do nových púchovských sportovních plášťů v rozměru 210/650 R 19, na jejichž vývoji se závodník osobně podílel jako testovací jezdec. „Jsem přesvědčen, že není lepší příležitost pro první ostré využití nového produktu, než takový podnik, jako je Baba. Samozřejmě to pro mě znamená velikou zodpovědnost, ale udělám všechno pro to, abych tuhle důvěru nezklamal,“ uzavřel mladý Štefan Rosina.

(20.7. 2005)


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2005 - stříbrné porsche Renauer, foto P.Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose