www.car.cz
 

V Alpském podhůří startuje šestý podnik MS enduro
     21.7.2005 18:15 - tisková zpráva


ŠESTÝ PODNIK MISTROVSTVÍ SVĚTA ENDURO SE USKUTEČNÍ O TOMTO VÍKENDU (23.-24.7.) VE FRANCOUZSKÉM DIGNE LES BAINS

 

 

V Alpském podhůří v němž se severozápadně 130 km od Cannes nachází město Digne L./B. se uskuteční šestý podnik (celkem 9.) letošního seriálu mistrovství světa enduro.

Tohoto podniku se kromě absolutní světové špičky opět účastní i pět reprezentantů z České republiky.

 

O rozšíření svých bodových kont v průběžném hodnocení seriálu se budou snažit Vít Kuklík (KTM 300 2T), který prozatím figuruje ve třídě E-3 na pěkném 10.místě a v téže třídě si budou chtít určitě vylepšit svá dosavadní umístění i jezdci KBS UAMK Teamu Unhošť. O posun z 13.místa na přední posty bude bojovat Michal Rudolf (KTM 525 4T) a mladý 17.letý Jakub Horák se pokusí bodově posunout do první dvacítky, prozatím mu patří 21.místo.

 

Ve třídě E-1 si určitě po zranění a ne úplně super umístění v předešlém podniku v Mostě, bude chtít spravit náladu dostatečným ziskem světových bodů Roman Michalík (TM 125), kterému prozatím patří 16.místo.

 

Pátým českým reprezentantem je opět 17.letý  člen KBS UAMK Teamu Unhošť Lukáš Sedláček (KTM 450 4T), kterému se na první pokus podařilo bodovat první den na domácí trati v Moste ve třídě E-junior. I on se bude pokoušet o co největší bodový zisk, který by ho posunul v této třídě na přední pozice.

 

Pořadatelé připravili přibližně 45 km dlouhý okruh, který se každý den pojede vždy 4x a v každém kole jsou již tradičně tři měřené testy. (1x krostest, 1x endurotest a 1x extrémtest)

 

Start sobotní i nedělní etapy je v 9:00 hodin a výsledky jednotlivých tříd jsou opět k dispozici na stránkách promotéra seriálu.  http://www.abc-wec.org/2005/index.htm

Na těchto stránkách je i průběžné pořadí seriálu v jednotlivých třídách. http://www.abc-wec.org/2005/html/standings.htm

 

Ladislav Krupička


 
 
Fotogalerie:   MS superbike, Brno 2005, foto J. Vrátil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose