www.car.cz
 

Jarek Janiš v Magione výborně. Janiš je již druhý průběžně
     24.7.2005 22:44 - tisková zpráva


Ma-Con Charouz Junior Team – Magione závod - (24.07.05)

Jarek Janiš i Jan Charouz podali v závodu v Magione výborné výkony, cílem projeli na třetím a šestém místě. Charouz však následně dostal spornou penalizaci 25 sekund, která ho odsunula na 11. místo. Janiš postoupil v průběžném pořadí italského šampionátu F3000 na druhé místo.

Už před startem závodu na krátké trati v Magione bylo jasné, že velký podíl na výsledku bude míst start, protože okruh nenabízí příliš možností pro předjíždění. Janiš, stojící na špinavé straně trati, na startu ztratil pozici ve prospěch Filippiho, kterého dokázal hned vzápětí předjet, vzájemného souboje této dvojice však využil Vilander, který se prosmýknul před oba jezdce.

Janiš na něj po celý závod vyvíjel velký tlak, ale finský jezdec nechyboval a udržel druhé místo. Charouz se dobře zorientoval v tlačenici po startu a postoupil až na páté místo, které držel po většinu závodu.

Cíl nakonec protnul šestý, jenže závod měl dohru u komisařů. Podle jejich názoru český jezdec v úvodních zatáčkách vytlačil Ciompiho z dráhy a k výslednému času mu přidali 25 sekund, což ho odsunulo na 11. místo.

Jarek Janiš:O pořadí rozhodnul start, protože předjíždění bylo prakticky nemožné. Měl jsem normální start jako ostatní, ale výrazně lépe odstartoval Filippi, který se dostal na druhé místo. Ale hned v první zatáčce udělal chybu a dostal jsem se před něj, bohužel mě trochu zbrzdil a oba nás předjel Vilander.

Po zbytek závodu jsem naháněl Vilandera, byl jsem rychlejší, několikrát došlo k mírnému kontaktu, ale pokud soupeř neudělá chybu se tady nedá prakticky předjet. Je to škoda, protože vůz byl rychlý a určitě jsme měli na boj o vítězství.

Jan Charouz:Jsem hodně naštvaný a rozhodnutí komisařů vůbec nechápu. Ve druhé zatáčce jsem objížděl nějaké jezdce vnějškem, ale nikoho jsem se nedotknul, na mém voze není jediný škrábanec. Přesto si mě po závodu zavolali komisaři a dali mi penalizaci za údajné vystrčení Ciompiho.

Je to o to horší, že jsem odjel výborný závod, držel jsem se ve skupině za Vilanderem, dlouhou dobu jsem jel pátý. Pak mě předjel Giammaria, který mě přitom trochu vystrčil do trávy, ale tento manévr, stejně jako jeho další ostré ataky soupeřů, byl podle komisařů v pořádku.

Nemám nic proti tvrdým soubojům, ale komisaři musí měřit všem stejným metrem, takto se nemůžete zbavit dojmu, že Italové jsou si rovnější. Těžko se dalo argumentovat, když z jejich strany angličtina hodně vázla.

Výsledky naleznete v přiloženém dokumentu.

BPA
 
 
Fotogalerie:   Ennstal Classic 2005 od Tondy a Pavla Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose