www.car.cz
 

TAG Heuer Grand Prix pro závodní veterány na fotkách A. Malého
     24.7.2005 23:28 - Pavel Jelínek


Pravým vrcholem celého podniku v Grobmingu je TAG Heuer Grand Prix, což je působivá demonstrace ostrých závodních aut té nejvyšší úrovně. Protože Jochen Rindt, legenda rakouského motorsportu zahynul před 35 lety a po čase byl restaurován jeho vůz Lotus 49C, byla to jedinečná příležitost k prezentaci - a té se zhostil Emmerson Fittipaldi.


Na trati ho doprovázel Joe Willenpart s dalším vozem, tentokrát s Lotusem 69F2 opět z Rindtovy stáje. Atmosféru té doby dotvrzoval i jeho dobový přepravník v barvách Gold Leaf Team Lotus. Výčet vozů Grand Prix pokračuje Mercedesem W196 po Fangiovi, v něm si jízdu užíval Sir Stirlig Moss. Ferrari 246/F1 je další působivá ukázka stavby vozu GP v padesátých letech.

Porsche 804/F1 je už ale s motorem vzadu. Je to ovšem ležatý osmiválec a navíc vzduchem chlazený. Novější F1 reprezentoval Wolf-Coswrth WR8 a Williams FW08 po Sennovi. Ze sportovních vozů se ukázal po letech BMW M1 PROCAR s Dieterem Questerem za volantem, sekundovalo mu závodní provedení Ferrari Daytona a také ojedinělé kupé Bizzarinni postavé pro Le Mans.

Předválečnou techniku ukazovala Alfa Romeo 8C Le Mans s kompresorem. Pro soutěžácké fajnšmekry vyjelo legendární AUDI Quattro S2 po M. Moutonové a to pilotoval Franz Wittmann. Zkrátka podívaná, na kterou se nezapomímá.
           

Text a  foto:  Tonda Malý

FOTO zde: Ennstal Classic 2005 od Tondy a Pavla Malého

nebo TAG Heuer Grand Prix Grobming od Tondy a Pavla Malého

 

POZOR: SOUTĚŽ o vstupenky na motocyklovou GRAND PRIX ČR 2005


 
 
Fotogalerie:   TAG Heuer Grand Prix Grobming od Tondy a Pavla Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose