www.car.cz
 

Václav Pech zvítězil v Pačejově a chystá se do lanceru na barumku
     1.8.2005 12:58 - tisková zpráva


Rallye Pačejov vyhrál jezdec EuroOil teamu Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem a tímto vítězstvím si upevnil pozici v čele domácího mistrovství v jednodenních soutěžích, které vede s aktuálním počtem 162 bodů před Štěpánem Vojtěchem, který jich má 138.

A právě Vojtěch byl jediným jezdcem, který dokázal s Václavem Pechem jun. během této soutěže udržet nasazené tempo. „Před čtrnácti dny jsme se Štěpánem svedli souboj o vítězství na sprintu v Blovicích a nyní nás v Pačejově čekal další přímý střet v boji o domácí titul. Podařilo se nám po vyrovnané soutěži zvítězit a potvrdilo se takové nepsané pravidlo v našem souboji – kdo vyhraje první RZtu – vyhrává i celou soutěž. Jsem moc rád, že se nám podařilo vyhrát tuto rallye, kde jsem před lety začínal s automobilovými soutěžemi,“ říká Václav Pech jun.

Plzeňský jezdec vyhrál hned první tříkilometrovou rychlostní zkoušku v prostoru u Horažďovic a získanou vedoucí pozici v soutěži, kterou udržoval až do konce rallye. Z ostatních soupeřů dokázal držet krok právě jen Štěpán Vojtěch, který zvítězil na následujícím měřeném testu. Poté ale znovu Václav Pech jun. zvyšoval svůj náskok v čele, i když se to neobešlo bez dramatických situací. „Když jsme přijížděli po prvním kole rychlostních zkoušek do seskupení na Horažďovickém náměstí, měli jsme poněkud pošramocen náš vůz. Jednalo se ovšem jen o takový „neškodný škrábanec“, když jsme při dobržďování do jednoho z retardérů ulomili o pneumatiku přední spoiler. Vzniklým otvorem pak proudící vzduch stačil ještě odtrhnou náš levý přední blatník, takže opticky mohlo tohle poškození vozu vypadat dramaticky, ale ve skutečnosti jsme vinou tohoto karambolu prakticky nic neztratili,“ komentuje mírné kosmetické úpravy svého vozu v polovině soutěže Václav Pech jun.

Ten hned na začátku druhého kola rychlostních zkoušek zvýšil svůj náskok v čele na dostatečných téměř dvacet sekund, které mu pak dovolili zvolnit tempo a ve zbývajících vložkách již jel na jistotu. „Mám z vítězství velkou radost. Současně jsem rád, že jsme mohli při této soutěži využít pomoci a znalostí specialisty z Anglie. Technik M-sportu monitoroval naše závodní auto během celé soutěže a pomocí svého unikátního firemního softwaru nám pomohl doladit nastavení našeho závodního speciálu,“ dodal ještě Václav Pech jun.

Když na cílové rampě za účasti mnohočetného davu fanoušků oslavoval své vítězství, netušil, že ho ten den čeká ještě jeden souboj s největším rivalem Štěpánem Vojtěchem. K tomu došlo při slavnostním předávání cen v pačejovském kulturním domě, když obě posádky použili předané lahve se šampaňským jako mokré zbraně a nenechali na soupeři jednu nit suchou.


Václav Pech jun. s Petrem Uhlem pak museli z vyhlášení vítězů jet v tréninkovém voze domů zcela nazí, aby jim vůz nenasmrádnul šampaňským.

Dalším startem posádky EuroOil teamu bude prestižní Barum Rallye Zlín koncem srpna. Vzhledem k tomu, že zde nemohou startovat vozy WRC, pojede tuto soutěž Václav Pech jun. s pronajatým vozem Mitsubishi Lancer EVO VIII v kategorii produkčních vozů.


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz
 

 

Konečné výsledky Rallye Agropa Pačejov 2005

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pech-Uhel

Vojtěch-Ernst

Trněný-Pritzl

Trojan-Vodička

Komárek-Roupec

Votava-Synáč

Červenka-Černoch

Peták-Benešová

Semerád-Ceplecha

Vlček-Pech

Ford Focus WRC

Peugeot 206 WRC

Škoda Octavia WRC

Škoda Octavia WRC

Mitsubishi Lancer Evo VI

Mitsubishi Lancer Evo VIII

Mitsubishi Lancer Evo VIII

Renault Clio S 1600

Mitsubishi Lancer Evo VII

Mitsubishi Lancer Evo VI

35'34"5

+8"9

+2'17"7

+2'27"0

+2'28"4

+3'07"1

+3'10"1

+3'31"5

+3'48"3

+3'52"1


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose