www.car.cz
 

Výsledky loňské fotosoutěže Barum rallye 2004
     8.8.2005 07:41 - tisková zpráva


Vyhlášení a výsledky fotosoutěže 2004

Při příležitosti konání 34. ročníku Barum rally Zlín 2004 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou ZLIN PRESS production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry a fotoamatéry – digitální fotografie, barevná fotografie a černobílá fotografie.

Odborná porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum rally Zlín), Roman Ordelt (ZLIN PRESS production) a Ing. Jan Regner (tajemník Barum rally Zlín) se rozhodla udělit vedle tří finančních cen v digitální kategorii pět dalších ocenění.

„Nebylo jednoduché vybrat nejlepší soutěžní práce. Velmi zdařilé snímky se nám sešly v digitální kategorii. Byli jsme potěšeni velkým zájmem o tuto kategorii, což se dalo vzhledem k vývoji v posledních letech očekávat. Fotosoutěže se zúčastnila řada fotografů z okolních zemí, a tak můžeme hovořit o regulérní mezinárodní soutěži. Je zřejmé, že automobilový sport zajímá stále více fotografů. Černobílá fotografie se dostává do ústraní, o čemž svědčí i malý počet zúčastněných autorů,“  řekl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum rally Zlín.

Je potěšitelné, že fotosoutěž měla mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií se rok od roku zlepšuje.

V digitální fotografii přišlo od 64 autorů celkem 279 soutěžních snímků. V barevné fotografii porota vedle tří hlavních cen udělila ještě jedno ocenění. Porota se rozhodla v černobílé kategorii udělit pouze dvě finanční ocenění, když hlavní cena zůstala neobsazena.  V barevné kategorii se zúčastnilo celkem 29 autorů, kteří zaslali celkem 94 fotografií, v černobílé kategorii zaslali 3 autoři 8 snímků.


DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:
1. cena Petr Hahn,
Ostrava – 500 Kč
2. cena Jaroslaw Zagórny,
Wroclaw (Polsko) – 300 Kč
3. cena László Tenk,
Veszprém (Maďarsko) – 200 Kč
 
 Autoři oceněných fotografií v digitální fotografii:
 Miguel Alvarez, Pontevedra (Španělsko)
Petr Sagner, Zlín
Zdeněk Kolář, Praha
Ján Hošala, Liptovský Michal (Slovensko)
Martin Hromada, Hovězí


BAREVNÁ KATEGORIE:
1. cena Rafal Roguski,
Gliwice (Polsko) – 500 Kč


2. cena Tomáš Omelka,
Napajedla – 300 Kč
3. cena Jiří Čech,
Zlín – 200 Kč

Autor oceněné fotografie v barevné kategorii:
Rafal Roguski, Gliwice (Polsko)


ČERNOBÍLÁ KATEGORIE:
1. cena: nebyla udělena
2. cena Rafal Roguski,
Gliwice (Polsko) – 300 Kč
3. cena Josef Novák,
Červená Voda – 200 Kč

Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 35. ročníku Barum rally Zlín 2005!

Ceny do fotosoutěže věnovala prodejna BABYLAND ZLÍN – svět modelů a hraček, ráj pro děti a dospělé (více na www.babyland.cz) a JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet.

 

Ve Zlíně 1. srpna 2005                                                                                          Roman ORDELT
                                                                                                                                     tiskový mluvčí
                                                                                                                                  Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop - Finsko 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose