www.car.cz
 

Marcus Grönholm po prvním dni v Mexiku druhý
     tisková zpráva


Mexická Rallye (12. – 14. 3. 2004)

Leon 12. března 2004 - Druhá a šestá příčka průběžného pořadí patří po prvním dni Mexické rallye jezdcům týmu Peugeot.

Marcus Grönholm jel po celý den rychle a spolehlivě a věří, že zítřek nebude jiný. Harri Rovanperä se do týmu vrátil po dvou vynechaných soutěžích a je i přes problémy po první etapě prozatím šestý.

Marcusův Peugeot 307 WRC absolvoval premiéru na šotolinovém povrchu bez větších technických problémů. Jedinou komplikací byla volba příliš měkkých pneumatik pro první sérii dopoledních rychlostních zkoušek. Odpoledne však již bylo vše v pořádku a Marcus ztrácí na vedoucího jezdce pouze osm vteřin.

"Dnešek byl v pohodě, ale pořád si nevěřím na 100%," říká Marcus. "Byly to čtyři produktivní rychlostní zkoušky, ale rezervu mám ještě já i vůz. Podmínky během dopoledne byly hodně zrádné, ale myslím, že na zítřek vyzkoušíme něco, co by nám mělo pomoci. Auto je pořád hodně nové a musíme pracovat jenom s tím, kam jsme se zatím s jeho vývojem dostali."

Harri se během dne neustále zrychloval, ale dopoledne se jeho novému vozu začaly přehřívat brzdy. Odpoledne se problém objevil znovu a navíc se u Harriho 307 WRC zablokoval na posledním úseku poslední "erzety" čtvrtý rychlostní stupeň. Bylo to ale v rychlé pasáži, takže časová ztráta nebyla nijak vysoká. Pro zbytek soutěže si Harri uchovává velký optimismus.

"Kvůli mnoha problémům to nebyl vůbec jednoduchý den," říká Harri, vítěz Mexické rallye z roku 2002. "Hlavní ale je, že jsme stále na slušné pozici a mám v plánu ji ještě vylepšit. Na auto si teprve zvykám, ale neustále s ním dělám pokroky. Začínám si stále více a více věřit a do cíle je ještě daleko."

Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose