www.car.cz
 

Favorité barumky se sjíždějí do Zlína! Přijeli už skoro všichni
     17.8.2005 12:38 - tisková zpráva


V úterý neoficiálně začala jediná rally na českém území pyšnící se statutem podniku mistrovství Evropy. Vydávání itinerářů Barum rally Zlín započalo v sekretariátu soutěže v 16 hodin a již od začátku bylo Středisko automobilového sportu Zlín na Hornomlýnské ulici zaplněno jezdci a spolujezdci, kteří se přišli prezentovat.

Do jednadvacáté hodiny to stihlo 82 posádek, přičemž z úzké špičky chybějí zatím pouze dva zástupci čela českého mistrovství – Václav Pech a Emil Triner, nicméně dá se předpokládat, že tak učiní během středečního rána. Z kandidátů na vítězství jsou na Zlínsku téměř všichni, především lídr průběžné klasifikace mistrovství Evropy, Ital Renato Travaglia (Renault Clio S1600), jeho krajan Giandomenico Basso (Fiat Punto Abarth S1600) či loňský vítěz Francouz Simon Jean-Joseph (Renault Clio S1600), stejně tak i špička produkčních vozů.
 
Program soutěže začíná dvoudenními seznamovacími jízdami. Ve středu 17. srpna si budou posádky značit rozpisy na rychlostních zkouškách sobotní etapy Pindula, Slušovice a Troják a to od devíti do devatenácti hodin. Ve čtvrtek 18. srpna budou pokračovat v průjezdech nedělními erzetami Halenkovice, Kudlovice a Komárov (8:00 – 19:00 hod.), v nočních hodinách ze čtvrtka na pátek (22:45 – 01:15 hod.) bude připraven průjezd městskou rychlostní zkouškou.

Tento jediný úsek bude v době seznamovacích jízd uzavřen běžnému silničnímu provozu, výjimku představují pouze vozidla městské hromadné dopravy a autobusové spoje. Pořadatel povoluje v rámci seznamovacích jízd tři průjezdy stejnou rychlostní zkouškou. Startovní pole je rozdělené do tří skupin a stanoven časový harmonogram seznamovacích jízd.
 


Ve Zlíně 16. srpna 2005                                                                                      Viktor HAUSKNOTZ
                                                                                                                                   tiskové středisko
                                                                                                                                    Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Oceněné foto - Barumka 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose