www.car.cz
 

Pech míří na barumku, ale místo s fordem s produkčním mitsubishi
     17.8.2005 14:53 - tisková zpráva


Plzeňský jezdec automobilových soutěží Václav Pech jun. se zúčastní během následujícího víkendu Barum Rallye Zlín - soutěže, která představuje vrchol v domácím automobilovém kalendáři.

Tato soutěž patří mezi naše nejstarší rallye a během její mnohaleté historie dokázali zlínští pořadatelé zúročit své úsilí a vytvořili z této soutěže jeden z nejprestižnějších podniků minimálně v evropském kontextu. Také letos je Barum Rallye zařazena do osmidílného seriálu Mistrovství Evropy a navíc se soutěž pojede jako kandidátský podnik Mistrovství světa v rallye.

Václav Pech jun. je v posledních několika letech pravidelným účastníkem této soutěže a je také jedním s těch mála, kterým se podařilo tuto soutěž vyhrát.Velmi si cením našeho vítězství před dvěma lety na zlínské soutěži a také si vzpomínám, jak při vyhlašování našeho úspěchu před radnicí ve Zlíně jsme měl opravdu slzy dojetí na krajíčku. Tehdy jsem dokázali zvítězit s Fordem Focus WRC, letos nás ale čekají jiné podmínky,“ vzpomíná Václav Pech jun.

Barum Rallye Zlín je organizována podle pravidel FIA pro mistrovství Evropy a zde je v letošním roce start vozů kategorie WRC vyloučen. Většina jezdců z domácího mistrovství proto pro tuto soutěž zapůjčila či pořídila jinou techniku zejména z řady tzv. produkčních vozů. Václav Pech jun. zvolil cestu pronájmu poslední evoluce vozu mitsubishi od renomované ladičské firmy K.I.T. Racing ze Zlína.

Respektujeme pravidla pořadatelů a proto nahradíme naše obvyklé závodnické WRC náčiní produkčním vozem Mitsubishi Lancer EVO VIII. Právě z tohoto důvodu jsme ve Zlíně již od neděle, přestože seznamovací jízdy s tratí začínají až ve středu. Mám za sebou již první jízdu ve voze mitsubishi a ještě do startu rallye chceme pár kilometrů s tímto vozem najezdit.

Je to samozřejmě obrovská změna přesednout po těch letech závodění ve WRCčku zpět do produkčního vozu, ale postupně si zvykám. V tomto voze je spousta věcí jinak než v našem „závoďáku“ a tak se seznamuji s tímto autem, abych byl schopný využít jeho potenciál a také zjišťuji, na co bude potřeba dávat zvýšený pozor.

 Také jsme udělali kompletní nový polep pronajatého mitsubishi, což nám zabralo dva dny, ale výsledek, myslím stojí za to,“ komentuje přípravu před startem Václav Pech jun.

Ten si také pochvaluje tradičně krásnou sportovní atmosféru, která zlínskou soutěž provází. „Již nyní, kdy zbývá do startu ještě několik dnů, je tady ve Zlíně super atmosféra a je cítit, že se zde chystá opravdu prestižní soutěž. Lidé v tomto kraji jsou tomuto sportu velmi nakloněni a kolem trati se vždy sejde velké množství lidí. Konkurence nás čeká obrovská, jen produkčních vozů v naši nejsilnější kategorii je přihlášeno 44 a osobně se domnívám, že 15 -20 posádek je technicky na takové úrovni, že může uvažovat o absolutním vítězství. Již dnes se velmi těším, až s mitsubishi v barvách EuroOil teamu vyrazíme do první rychlostní zkoušky,“ říká Václav Pech jun.

Ta na jezdce čeká během pátečního večera na speciální rychlostní zkoušce ulicemi Zlína. Hlavní boje se ovšem odehrají během soboty a neděle na tradičních úsecích dnes již legendárních zlínských rychlostních zkoušek.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose