www.car.cz
 

Jiří Janák již nyní předčasně vítězem Škoda Octavia Cupu 2005
     18.8.2005 07:58 - tisková zpráva


Nejspokojenějším jezdcem po předposledním klání Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu může být Jiří Janák, ačkoliv nevyhrál na mosteckém okruhu tentokrát ani jednu bodovanou jízdu. Před závěrečným závodem si vytvořil bodový náskok, který mu zaručuje vítězství v nejsledovanějším domácím okruhovém seriálu a vrátil tak ceněnou trofej zpět do týmu Motorsport Kopecký.

V Mostě se v barvách týmu Motorsport Kopecký představil vedle tradičního pilota Jiřího Janáka i mladý slovenský jezdec Matěj Prokop. V měřeném tréninku dosáhl Jiří Janák nejrychlejšího času 1:55.053 a druhého Adama Lacka porazil o více než půl vteřiny. Třetího času dosáhl Matějovský. Osmý Matěj Prokop ztrácel minimálně na sedmého Paasonena a rovněž se kvalifikoval do letošní novinky Superpole.

V Superpole se nedařilo Jirkovi Janákovi, neboť v technické pasáži mosteckého okruhu přetočil vůz a dosažený čas logicky znamenal až desáté místo v Superpole. Matěj Prokop se posunul v Superpole na sedmé místo.

Na startu první bodované jízdy chyboval Jiří Janák a nepodařilo se mu odstartovat podle jeho představ. Přesto se pěknou jízdou propracoval až na šesté místo za Matějovského a připravoval se na atak Bohuslava. Při snaze o předjetí došlo ke kolizi v šikaně na konci cílové rovinky a ředitelství závodu udělilo Jiřímu Janákovi trest v podobě povinného průjezdu boxy. V tu chvíli bylo jasné, že o pěkném umístění si tentokrát Jiří Janák může nechat zdát.

V dané situaci bylo i deváté místo solidní. Matěj Prokop dokončil závod čtrnáctý. Úvodní závod vyhrál Lacko před Navrátilem a Gottwaldem.
Před druhým závodem začalo drobně pršet a kluzká trať velmi vyhovovala finskému soutěžnímu jezdci Paasonenovi, který skončil čtvrtý. Jiří Janák se tentokrát nedopustil chyb a skončil na stříbrné pozici za Adamem Lackem a před Jiřím Navrátilem. Matěj Prokop dokončil druhý závod na deváté pozici.

Skvělou jízdou z devátého místa se postupně propracovával Jiří Janák až na druhé místo. Škoda Octavia fungovala bezchybně a Jirka si věřil i na vítězného Lacka: „Kdyby závod měl ještě jedno kolo, Adama bych předjel.“


Ta cesta z poloviny startovního pole dopředu byla na vodě opravdu hodně náročná, ale závod se mi moc líbil. Ne, body jsem nepočítal. V týmu se o něčem spekulovalo, ale já jsem to zatím neřešil,“ prozradil v cíli spokojený Jiří Janák
Druhé místo přineslo Jiřímu Janákovi cenných 22 bodů a rozšířil jimi své bodové konto na 171 bodů. Druhý Jan Dostál má bodů 80.

Jiří Janák již nemůže být v posledním pohárovém klání předstižen a stal se tedy předčasně vítězem Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu 2005. Navázal tak na předchozí úspěchy týmového kolegy Štefana Rosiny mladšího, který pro tým Motorsport Kopecký vybojoval vítězství v roce 2003 a 2004.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Robert Šenkýř s BMW GTR v Mostě - fantastické zlato

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose