www.car.cz
 

Barumka:První ročník se konal při příležitosti otevření závodu Barum Otrokovice
     18.8.2005 19:12 - tisková zpráva


Barum rally – skvělý nástroj komunikace značky Barum

- Sen pořadatelů na dosah.
- Pětatřicet let od prvního ročníku konání automobilové soutěže Barum rally je pro soutěž podobného typu už pořádný kus historie.
- První ročník se konal při příležitosti otevření nového otrokovického závodu Barum v roce 1971.
Někdejší amatérský závod se rychle změnil v moderní soutěž. Vynikající organizace i půvabů krajiny si povšimla Mezinárodní automobilová federace FIA a Barum rally byla v roce 2002 zařazena do kalendáře mistrovství Evropy. Prvotní nedůvěra v možnosti uskutečnit závody na nejvyšší evropské úrovni se ukázala neopodstatněná.
Letošní jubilejní 35. ročník Barum Rally Zlín se poprvé jede jako kandidátský podnik mistrovství světa za přítomnosti dvou pozorovatelů FIA, kteří budou hodnotit připravenost soutěže pro vstup mezi světovou rally elitu.
Zařadit Barum rally mezi tak proslulé soutěže jako je Rally Monte Carlo, Rally England nebo Rally Sweden bylo vždy snem pořadatelů. Nyní stojíme jen krůček od splnění tohoto ambiciózního cíle. Kandidátských podniků pro MS je celá řada. Ve střední a východní Evropě to však je pouze Barum rally a Rally Rajd Polski, což nám dává určité opodstatněné naděje, že světové týmy s nejlepšími jezdci brzy uvidíme i ve Zlíně.
Značka Barum je charakterizována především kvalitou, dlouholetou tradicí a vynikajícím poměrem mezi výkonem a cenou. Podle nové strategie koncernu Continental AG je celosvětově podporován prodej pouze dvou značek - prémiové značky Continental a právě značky Barum. Partnerství při pořádání Barum rally, kdy je značka Barum komunikována nejen směrem k cílové skupině motoristů, ale i k celé široké veřejnosti, je stále vynikajícím nástrojem pro udržení rekordního povědomí o značce. S novou strategií koncernu pro značku Barum roste i význam této akce na podporu značky.

Barum rally každoročně navštíví statisíce nadšených fanoušků tohoto velmi populárního motoristického sportu a dalším milionům diváků či posluchačů je tento jedinečný zážitek zprostředkováván médii. Již nyní je akreditováno více novinářů, fotografů a televizních štábů než v loňském roce. Obrovský zájem diváků i médií je zejména o novinku letošního ročníku – první městskou super RZ, která se v páteční večer pojede v centru města Zlína.
Věříme, že i letošní účast nejlepších posádek na startu „barumky“ uspokojí diváky, partnery i pozorovatele FIA.

Otrokovice, srpen 2005
Barum Continental spol. s r.o.
Divize marketing


 
 
Fotogalerie:   Sosnová 2004 od sportfoto.cz

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose