www.car.cz
 

Shakedown barumky jede na nové trati
     18.8.2005 10:03 - tisková zpráva


Shakedown na nové trati

Na zcela nové trati se ve čtvrtek 18.srpna 2005 od šestnácti hodin uskuteční testovací rychlostní zkouška 35.Barum rally Zlín.

Shakedown, jak je tento test nazýván, je poprvé lokalizován do okolí obcí Tlumačov, Machová a Sazovice, tedy do míst, kde se dříve konala jedna z rychlostních zkoušek Barum rally. Start tohoto úseku je na výjezdu z Tlumačova směrem na Machovou. Asi po kilometru lze ve stoupání najít první atraktivní a přehledné divácké místo.

Dalším zajímavým tipem je nepochybně odbočení ze široké cesty na úzkou asfaltovou komunikaci u rybníka v údolí pod Machovou a dále pak zatáčkovitá pasáž následující po směru zkoušky o několik stovek metrů dále. Hezké místo lze najít i těsně před cílem testu na okraji Sazovic. Je jím pravá zatáčka po rychlém příjezdu a navazující kombinace levá – pravá. Všechny uvedené lokality jsou dobře přístupné a umožňují bezproblémové parkování vozidel.

Celková délka testovací rychlostní zkoušky je pět kilometrů. Prioritní posádky dostanou možnost k poslednímu doladění svých vozů mezi šestnáctou a osmnáctou hodinou, ostatní pak od osmnácti do jedenadvaceti hodin. V uvedeném čase je možno sledovat jednotlivé týmy a jejich vozy také v servisní zóně umístěné na parkovišti obchodního centra ve Zlíně – Malenovicích.

Jak samotná trať, tak i lokalizace testovací rychlostní zkoušky, by měly účastníkům „barumky“ vyhovovat daleko více, než tomu bývalo v minulosti, kdy se shakedown konal na části trati někdejší RZ „Maják“. Je delší, techničtější a svým charakterem daleko bližší úsekům, kde budou posádky bojovat o vteřiny. Bez vážnějších komplikací by měly probíhat také přesuny mezi testem a servisní zónou, které jsou vytýčeny po komunikacích mimo běžný silniční provoz.

Ve Zlíně 18.srpna 2005
Ing.Michal Forst
tiskové středisko
Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na loňskou Barum rally 04 od CHoliho

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose