www.car.cz
 

IRL: Engeho čeká závod v horách v okolí Colorada
     19.8.2005 14:15 - tisková zpráva


Engeho čeká závod v horách - (19.08.05)

Tomáš Enge nastoupí o víkendu do dalšího závodu šampionátu IRL, který tentokrát zavítal na Pikes Peak International Raceway ležící v horách v okolí Colorada.

Šampionát IRL má o prázdninách hodně nabitý kalendář, po třech závodech ve třech týdnech v červenci čeká na jezdce stejná šňůra i v srpnu. Z Kentucky se týmy přesunuly na Pikes Peak, za týden pak pojedou v kalifornské Sonomě. Enge se po nucené pauze po zranění v Nashvillu vrátil v Kentucky zpět na tratě a skončil jen těsně za první desítkou. Český jezdec se těší na závod v horách, v krátké přestávce mezi závody se věnoval hlavně tréninku fyzické kondice.

 

Tomáš Enge: „Nyní jsme uprostřed hodně hektického období, kdy máme hodně nabitý kalendář. Mou hlavní prioritou je teď dohnat mezi závody ztracenou fyzičku, několik týdnů po nehodě v Nashvillu jsem musel odpočívat a stále ještě nejsem na předchozí úrovni. V Kentucky jsem však neměl problém odjet závod a proto nečekám problémy ani v Pikes Peak. Fakt, že se jede ve vysoké nadmořské výšce, mi nevadí, naopak na horách se mi dýchá lépe než dole v dusnu a smogu. Všechny motory ztratí kvůli řidšímu vzduchu nějaký výkon, o to důležitější bude nastavení vozu. Určitě se chci porvat o co nejlepší výsledek, Rockstar, Chevy i mí fanoušci si ho zaslouží.“

 

Ovál Pikes Peak International Raceway byl otevřen v roce 1997, kdy hostil i první závod IRL. Délka tratě je jedna míla, ovál svým tvarem se asi nejvíce blíží písmenu O, ačkoliv zatáčky přední a zadní rovinky jsou trochu odlišné. Pikes Peak International Raceway leží v kamenitých horách na jih od Colorada Springs v nadmořské výšce skoro 2000 metrů. Řidší vzduch nejenom sníží výkon motorů, ale zároveň i důkladněji prověří fyzičku jezdců.

 

Časový program (SEČ)

 

Sobota 20. srpna
18:00-19:30     Volný trénink

20:30-22:00     Volný trénink

24:00               Kvalifikace

 

Neděle 21. srpna

17:30-18:00     Volný trénink

21:45               Závod na 200 kol

 

Přímý přenos na programu Galaxie sport začíná ve 21:35

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Porsche Renauer Motorsport v srpnovém Mostě, foto P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose