www.car.cz
 

Minivozítko Fox by nemuselo zůstat nejlevnějším VW
     22.8.2005 09:46 - tisková zpráva


Minivozítko Fox představené v Brně by nemuselo zůstat nejlevnějším VW!

Deník Financial Times zveřejnil článek, podle kterého automobilka VW uvažuje o vývoji a výrobě nového superlevného vozu, jehož cena by neměla přesáhnout částku sto tisíc korun.

Na Autosalonu Brno 2005 měl českou premiéru Volkswagen Fox, jehož základní cena je 244 900 Kč. Německá automobilka chce ale v budoucnosti nabídnout ještě levnější model, kterým by odpověděla na sílící konkurenci levných automobilů z Číny. Volkswagen se tak podle komentátorů snaží vrátit ke svým kořenům, kdy vyráběl především levná auta pro širokou veřejnost. Na čínském trhu neustále vznikají nové automobilky, které světové trhy zaplavují vozy v cenách od čtyř tisíc dolarů.

Nepříjemnou konkurencí pro současné základní modely koncernu VW je například také Dacia Logan. Nový levný vůz dostal pracovní název jako projekt 3K. Na jeho konci by měl stát automobil v ceně okolo třech tisíc eur (cca 90 tisíc korun) a má být určen především pro rozvojové země; zpočátku bude exportován do Asie a především Číny. Projekt 3K tak chce navázat na legendárního Brouka a stát se autem pro každého.
 
 
AS


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose