www.car.cz
 

Roman Kresta v Německu nasazen jako dvojka
     23.8.2005 21:23 - tisková zpráva


Po sedmi měsících strávených na šotolinových tratích se seriál mistrovství světa přesouvá na asfalt. Barva továrního týmu BP-Ford WRT budou v Německu hájit jezdci Toni Gardemeister a Roman Kresta. Český pilot bude mít navíc na sedadle vedle sebe staronového navigátora Jana Tománka.

Na posádky čeká velmi náročný asfaltový podnik, který je znám především často měnícím se povrchem. Obzvláště náročné pak budou testy ve vojenském prostoru Baumholder.

Roman Kresta startoval v Německu dvakrát, nicméně pokaždé ze soutěže odstoupil. „Pokud půjde všechno podle plánu, pak máme velkou šanci uspět. Nebude to ale jednoduché, protože se často mění počasí. Minulý týden jsem si také mohl poprvé vyzkoušet Focus WRC na asfaltu a bylo to fantastické,“ řekl na úvod Kresta.

Vedle Romana Kresta usedne po delší pauze uzdravený Jan Tománek. „Jan i já se již nemůžeme dočkat dalšího společného startu. Nedělní tratě se hodně podobají těm v Česku, tudíž si budeme připadat jako na domácí půdě. V Německu jsme již dvakrát startovali, tudíž máme rozpis z minulých let. Jsem také rád, že budeme mít k dispozici špióny, protože je to velmi důležité při volbě pneumatik. A my chceme jet opravdu naostro,“ dodal na závěr Kresta.

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Rallye ECCE 2005 na rampě od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose