www.car.cz
 

Vysněný cíl Milana Kneifela a týmu Pegas na barumce splněn
     24.8.2005 13:22 - tisková zpráva


Vysněný cíl splněn

 

Posádce PEGAS Rally Teamu Milan Kneifel – Jaroslav Blažek se v letošní sezoně lepí smůla na paty. Do cíle dojela letos po technických problémech pouze dvakrát, na start Barum rally navíc nastupovala s vidinou loňské těžké havárie ve druhé etapě. Cílem bylo v nabité konkurenci skupiny A a třídy A6 spatřit cílovou rampu, což se zlínské dvojici podařilo. 

 

Už před startem bylo jasné, že v nabité konkurenci domácí i evropské špičky vozů S1600 bude obtížné s kitovou felicií bojovat o nejvyšší příčky. To potvrdila už úvodní superspeciálka, kde byla ztráta za špičkou poměrně značná. „Určitě to byla skvělá show pro lidi, naopak my jsme tam mohli mezi spoustou obrubníků a retardérů pouze ztratit. Tomu jsme podřídili naše tempo. Musím však divákům a zejména našemu fanclubu poděkovat za skvělou atmosféru na této městské zkoušce,“ komentoval úvod zlínský jezdec. 

 

Jak se ukázalo hned na úvodní sobotní vložce, obávané Pinduli, časy ze superspeciálky při soutěži vůbec nerozhodovaly. Kneifel z Blažkem „vystřihli“ výtečný osmý čas v klasifikaci třídy A6, jako jediní s felicií se dostali pod jedenáct minut. „Vstup do soutěže se nám vydařil, bohužel zejména na rychlých Slušovicích nebylo v našich silách konkurovat speciálům S1600. Proto jsme se soustředili na souboj s Lubou Minaříkem, startujícím s další kitovou felicií,“ naznačil Kneifel.

 

V tomto souboji začala právě po druhém průjezdu Pinduli posádka Pegas Rally Teamu tahat za kratší konec. „Naším cílem bylo jet rychle, ale bez zbytečného rizika. Proto jsem pro zbytek soboty zvolil optimální tempo s cílem vyvarovat se problémů a defektů. Za této situace nám však Luba po sobotě odskočil na rozdíl čtyřiceti sekund,“ přiznal zlínský rodák.

 

Zrušení druhého průjezdu Trojákem kvůli havárii úřadujícího evropského šampióna Jean-Josepha zachovalo posádku Milan Kneifel – Jaroslav Blažek po první etapě na deváté příčce v klasifikaci třídy A6.

 

Do nedělní etapy nastupovala zlínská dvojice s ambicemi potrápit v interním souboji kitů konkurenční posádku Minařík – Marušák a na RZ10 Halenkovice ukrojila z jejich náskoku 6.4 sekundy. To bylo povzbuzením do dalších kilometrů, avšak nakonec bylo vše jinak. „Na jedenácté vložce jsem ve shodném místě naší loňské havárie viděl havarovaný vůz Dušana Kouřila, zanedlouho Martina Prokopa u trati, takže jsem trochu zvolnil. Okamžitě se mi začal v hlavě honit loňský ročník,“ uvedl Milan Kneifel.  Posádka Pegas Rally Teamu však neměla vyhráno.

 

 V servisu před poslední sekcí objevili mechanici sedm minut před časovou kontrolou unikající olej z hadice od olejového chladiče a nutná oprava znamenalo pětiminutové zpoždění do časové kontroly a padesátisekundovou penalizaci. Tím výrazně narostla ztráta na Minaříka, zlínskou dvojici přeskočil i finišující Odložilík s renaultem. Po těchto problémech mi na psychice nepřidalo ani přebrždění na Žlutavách, navíc v dalším průběhu vložky se začaly ozývat od pravého předního kola netypické zvuky. Prvně jsem uvažovali o defektu, ten to však nebyl, přesto jsme hodně zpomalili a proti prvnímu průjezdu jsme jeli o minutu pomaleji. Za cílem jsme konzultovali věc s mechaniky, prošli jsme kompletní závěs, zkontrolovali a dotáhli jsme vše, co se dalo. Pokračovali jsme dál, ale poslední dvě vložky byly z tohoto pohledu neskutečně dlouhé. Nechtěli jsme, aby nás kousek od vysněného cíle zradilo auto,“ komentoval závěr Kneifel.

 

Kneifel s Blažkem se sice díky těmto problémům propadli na 21. příčku absolutně a osmou ve třídě A6, přesto byli na cílové rampě na zlínském náměstí šťastní.Za této situace a v takové konkurenci nemohu být nespokojen. Barum rally se opět ukázala být velmi náročná, svůj podíl na tom mělo i dusné počasí, což bylo pro všechny velmi náročné na fyzickou kondici. S naším výkonem byli spokojeni i naši partneři a příznivci, za jejich podporu jim samozřejmě patří dík. Přesto to zřejmě byl letos poslední start na domácích tratích,“ uzavřel jezdec Pegas Rally Teamu.

 

PEGAS Rally Team 


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally Zlín 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose