www.car.cz
 

Roman Kresta v Německu začal výtečně a je mezi nejlepší pěticí
     26.8.2005 12:50 - tisková zpráva


Německo: RZ 1 Ruwertal 1 - Roman Kresta začal výtečně, je čtvrtý

Velmi ostře začal hned po ráno Sébastien Loeb s vozem Citroën Xsara WRC. Ten se tak s přehledem dostal do vedení. Držet krok s ním dokázal jen jeho týmový kolega Francois Duval, který zaostal o pouhé dvě vteřiny. Třetí Marcus Grönholm již ztratil přes třináct sekund.

Vůbec se nedařilo Solbergovi, který je po první vložce až sedmý. Naopak skvělého času dosáhl Roman Kresta, který přesto, že ztratil téměř půl minuty, se usadil na dobré čtvrté pozici. Jeho týmový kolega Toni Gardemeister je zatím na poslední bodované pozici, tedy osmý.

Je více než jasné, že Loebovi na německém asfaltu nikdo stačit nebude. Jezdci továrního týmu Škoda Motorsport začali velmi vlažně a Bengué, který je jedenáctý, ztrácí již nyní 48.6 vteřiny. Armin Schwarz je na tom ještě hůře a je třináctý.

Podle očekávání ztratil Jan Kopecký téměř minutu a půl a patří mu prozatím šestnáctá pozice. Komu však asfalt vyloženě nesedí je Chris Atkinson, který je až za Kopeckým.

Nejlepším soukromníkem je Manfred Stohl, kterému patří po úvodní rychlostní zkoušce s vozem Citroën Xsara WRC desátá pozice.

Zpracoval: RV FFK

Německo: RZ 2 Dhrontal 1 - Roman Kresta znovu skvěle, celkově pátý

Piloti továrního týmu Citroën Sport jasně prokazují, že francouzským speciálům nikdo na asfaltu stačit nebude. Boj o první místo se tak naplno rozhořel pouze mezi jezdci Sébastienem Loebem a Francoisem Duvalem.

Ve druhé rychlostní zkoušce zajel český pilot Roman Kresta v barvách továrního týmu BP-Ford znovu velmi dobrý čas a skončil sedmý. V průběžném pořadí se před něj dostal jen zrychlující Estonec Markko Märtin.

Toni Gardemeister znovu skončil až za svým týmovým kolegou a je vidět, že mu mnohem více sedí šotolina. Všechny tři Škodovky se pohybují až za první desítkou a na vedoucího Loeba již ztrácí přes minutu. Bengué je jedenáctý, Schwarz dvanáctý a Kopecký šestnáctý.

Hned v úvodu etapy měl zřejmě nějaké technické problémy Pavel Valoušek, který je mezi Super 1600 beznadějně poslední. Martin Prokop bojuje nejen s tratí, ale také s otřesem mozku a zatím je mezi juniory devátý.

Velmi dobře začal Štěpán Vojtěch, který dokončil RZ 1 na vynikajícím patnáctém místě a skončil dokonce před Janem Kopeckým. Josef Semerád je po RZ 1 na 29. místě a zajel téměř shodný čas, jako Martin Prokop.

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na FIA GT v Brně 2005 od Pavla Procházky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose